""
""

Pet na pet - Prljavi inspektor Blaža: Ko u kraju nije igrao basket verovatno je političar ili seka Persa

Vreme čitanja: 3min | uto. 22.08.17. | 09:02

Igor Blažević za MOZZART Sport kaže da je Dule Savić bio veći i od Gerda Milera!

Mozzart sport je danas svojih pet pitanja postavio Igoru Blaževiću, poznatijem kao Prljavi inspektor Blaža. Odgovarajući na njih u svom velikodušnom  i komičnom stilu, Blaža je čitaocima našeg portala otkrio sportsku stranu svoje ličnosti. Poznati pevač je popularnost stekao zahvaljujući bendu „Prljavi inspektor Blaža i kljunovi“. Poznat po tome što može odlično da zabavi publiku, oprobao se i kao voditelj na televiziji. Prva poznatija pesma „Kljunova“ je bila  pesma posvećena jednom sportisti,  fudbaleru Duletu Saviću. Potom su se nizale pesme za Žarka Paspalja, Dejana Bodirogu... Pre nego što je osnovan bend „Kljunovi“, Blaža je svoje muzičke sposobnosti oprobao u grupi „Fiskulturno lane“. Tada je bio učenik Pete beogradske Gimnazije, a grupa je bila karakteristična po svojim duhovitim nastupima. Kasnije osniva grupu „Prljavi inspektor Blaža i kljunovi“, koja je izdala veliki broj albuma. Svaki album je posebna, duhovita priča, počev od „Igra rokenrol SR Jugoslavija“, „Plagijata i obrade“, pa do albuma „Sex, droga i Bodiroga“, „Shipu ga Žobla“, „ Pare ne vraćamo“. U emisiji „Hoćeš-nećeš“ pokazao je svoje voditeljsko umeće i emisiju učinio poznatom zahvaljujući svojim specifičnim nastupom. Publika ga naprosto obožava i može se reći da je Blaža čovek koji ima dar da probudi i razdrma svakoga. I to naravno sa sve njegovom prepoznatljivom dozom humora. Pa, da vidimo, kako je nadaleko poznati Inspektor doživljavao sport u tinejdžerskim danima i kako ga danas posmatra.

Izabrane vesti

1.Da li ste svojevremeno trenirali neki sport i koji?

„Trenirao sam basket ceo život,  a košarku sam gledao na televiziji. Basket je drevna sportska igra, koju igraju samo najbolji. Igra se tri na tri, pa ko preživi ide na sledeću ekipu. Ko u kraju nije igrao basket ili mali fudbal u mladosti, verovatno je političar ili seka Persa“.

2. Ko Vam je bio sportski uzor u tinejdžerskim danima?

„Životni uzor mi je moj rođeni brat Viktor koji me je upoznao sa tajnama malog fudbala. Njegova veština da zaustavi najboljeg igrača protivničke ekipe, bez ijednog faula, spada u fudbalsku poeziju jednog Bekenbauera ili Bogićevića“.

3. Koji sportski klub nosite u navijačkom srcu?

„Klub za koji navijam je pre svega izbor mojih najmilijih i onda se to prenosi sa kolena na koleno. Samo nevaspitano dete navija za klub za koji nije navijao njegov tata. Da bi se odužio ocu i bratu, morao sam da napravim pesmu posvećenu legendarnom centarforu, Duletu Saviću, za koga su tvrdili da je veći i od Gerd Milera“.

4. Sportski događaj koji Vam je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?

„Sportski događaj mog života je utakmica reprezentacija osmog razreda osnovnih škola „Vuk Karadžić“ u koju sam ja išao i konkurentske škole „Starina Novak“. U poslednjem minutu dajem pobedonosni gol i najlepša devojka iz mog odeljenja mi šalje poljubac sa tribina. Na žalost, na tome je i ostalo. Ha, ha....“

5. Životni i sportski moto?

„Životni moto svakog čoveka koji obožava sport je sigurno izreka Majkl Džordana: ’Mnogo puta sam izgubio, ali nikada nisam otišao na utakmicu očekujući da ću izgubiti’“.

Danas smo Blaži postavili i bonus pitanje. Naravno, stvar je striktno fudbalsko - kladilačke prirode, po pitanju susreta Nice i Napolija, odnosno revanš meča kvalifikacija za Ligu šampiona. Prvi su dobili Italijani sa 2:0. Šta bi vi Blažo odigrali u našoj kladionici?

"Verujem da će biti golova na obe strane, gol, gol"...

Pišu: Nela i Đurđe Mečanin

(Foto: MN Press)


tagovi

Prljavi inspektor Blaža

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara