Gordan Petrić (© Star sport)
Gordan Petrić (© Star sport)

Petrić o mrazu u Kruševcu: Ubeđivali me da teren nije zaleđen...

Vreme čitanja: 3min | pet. 10.02.23. | 15:17

„Da se ne lažemo, mi se pitamo. Ako budemo igrali kako možemo onda problema neće biti“.

S jedne strane obaveza da se potvrdi dobar rezultat iz Kruševca, s druge zadatak da se što kvalitetnije spremi za gostovanje u Moldaviji. Takmičarski atraktivnije deluje ono što ga čeka narednog četvrtka u Kišinjevu, ali red vožnje je takav da Partizan ne bi smeo da zapostavi obaveze u Mozzart Bet Superligi, gde je zaostatak u odnosu na večitog rivala sveo na jednocifren, zato sa velikim optimizmom dočekuje novosadsku Mladost (subota, 18.30).

Crno-beli deluju raspoloženo.

Izabrane vesti

Ulazimo u ritam od po dve utakmice sedmično, nadam se da ćemo u njemu dugo ostati“, apostrofira Gordan Petrić činjenicu da ga uskoro čeka i dvomeč sa Šerifom, međutim, prethodno mora na Mladost. „Gledajući Mladost, skoro 15 novajlija je došlo, samo dvojica su ostala od mog debija. Biće zanimljivo, reč je o iskusnim fudbalerima, naviklim da igraju pod pritiskom borbe za opstanak. Moji fudbaleri su spremni, željno čekaju meč“.

Za trener Partizana duel sa Gatovcima ima posebnu emotivnu notu, protiv njih je debitovao samo dva dan pošto je zamenio Iliju Stolicu i radovao se pobedi kasnim golom Svetozara Markovića.

Taj pogodak je mnogo značio igračima, tad sam potencirao da se fudbaleri ne prozivaju, da se ostave na miru, da samo oni mogu da nas izvuku iz krize, što se i desilo. Mi smo samo bili servis koji im je pomogao. Tad su na klupi bili omladinci, nismo imali najjači sastav, kasnije su se pojedinci vraćali u formu i izlazili iz povreda. Možda je taj meč predstavljao prekretnicu, da bi se posle derbija momci opustili i pokazali šta mogu“.

U odnosu na početak sezone, kad je Partizan bio u haosu, sad je situacija mirnija.

„Druga je priča, može Mladost da iznenadi, ali da se ne lažemo, mi se pitamo. Ako budemo igrali kako možemo onda problema neće biti. Doduše, Mladost protiv Javora nije imala sreće, moglo je da se završi drugačije, dobro je poznajem. Mogao je i Napredak nas da iznenadi, mogu i Novosađani, ne razmišljamo o onome što nas čeka u četvrtak, a podelićemo im teret svih utakmica“.

Kad je reč o premijeri u 2023, meč u Kruševcu ostaće upamćen po mrazu i vejavici, kao i većanju da li da se uopšte igra, što je Grobare podsetilo na scene sa istog stadiona pre pet godina kad je Milorad Mažić našao mesto na kome lopta može da odskoči i dozvolio da meč počne, iako uslova nije baš bilo.

Teren u Kruševcu nam nije odgovarao, pokazao bi i Napredak kvalitetnije izdanje da je bila bolja podloga. Niko nije rekao da mi želimo da odložimo utakmicu, samo sam pitao zvanična lica da li je teren zaleđen. Rekjli su da nije. Šta dalje da pričam. Samo sam im rekao: „Važi, to je vaša odluka“, A dsa mene neko ubeđuje da nije zaleđen, a jeste... Isto bih rekao i da smo izgubili“.

Partizanu je pobedu nad Napretkom doneo Fuseni Dijabate.

Naglašava i on da se pripremio dobro, da će ovo biti njegova sezona, verujem mu, ima nešto što drugi nemaju. Pokazivaće vrednost, samo mora da se ponavlja“, rekao je Petrić koji je tokom sedmice na tom delu teren ostao bez alternative, jer je Aleksandar Lutovac prešao u Rid. „Zato će se omladinci Jevremović, Petković i Stjepanović od četvrtka, priključiti prvoj ekipi, kad se bude otvorio prostor igraće“.

Inače, u petak su stipendijske ugovore sa Partizanom potpisala petoriva talenata iz Omladinske škole: Miloš Jovićević (2007), Lazar Radosavljević (2007), Vukašin Jovanović (2007), Eldin Bajramović (2007) i Mihailo Radić (2007).


tagovi

FK PartizanGordan Petrić

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara