Petrić: Odložene utakmice sada dolaze na naplatu, da sam bio trener tada insistirao bih da sve igramo

Vreme čitanja: 4min | uto. 27.09.22. | 14:38

Trener Partizana ima poruku i za zaraćene strane u crno-beloj porodici...

Nema kalkulacija, nema štednje energije za vikend - Partizan svim raspoložim snagama napada Radnički u Sremskoj Mitrovici! U pitanju je utakmica 1/16 finala Kupa Srbije (sreda, 15.00) koja ne dolazi baš u pravi čas, ali termina je malo, izbora nema.

Trener crno-belih Gordan Petrić osvrnuo se upravo na tu temu, odnosno na odluku da neke ranije ligaške utakmice budu odložene zbog Evrope. Iz tog razloga večiti tokom reprezentativne pauze moraju da igraju kup, a to uslovljava šarenolik sastav.

Izabrane vesti

"U poslednjih sedam dana naišao sam na situaciju koji nisam imao do sada. Mislio sam da pauza može mnogo toga da donese i donela je - bilo je igrača koji nisu bili prisutni na treningu. Ako mene pitate ove odložene utakmice su sada došle na naplatu".

Petrić otvoreno govori kako ideja o odlaganjima nije bila dobra...

"Da sam ja tada bio trener insistirao bih da igramo te utakmice u prvenstvu, bili bismo u nekom ritmu. Govorim o početku kvalifikacija za Ligu Evropa, sada sve to dolazi na naplatu. Sutra nećemo biti kompletni, bolje bi bilo da nismo imali utakmicu. Ali šta je tu je, ovi koji su bili sa nama, imali su ciklus tri dana jačih treninga. Igraćemo s onim što imamo na raspolaganju, nadam se da će sve biti u redu. Igrači su spremni, koncentrisani, znaju šta nam donosi to takmičenje. Sutra ulazimo u ciklus od 14 utakmica".

Šef struke Partizana kaže da će Andrija Pavlović biti u konkurenciji za utakmicu, odnosno da će nakon poslednjeg treninga odlučiti da li će igrati.

"Sa njim dobijamo dosta, kao da je novi igrač potpisao, donosi poseban kvalitet, iskusan je, može da zadrži loptu, da nas razigra. Moraće da prođe pripreme, ulazi u utakmice bez trenažnih minuta... Ali svakako će imati šansu da se pokaže. Sutra ćemo igrati s najjačim timom koji u ovim uslovima možemo da sastavimo. Ko će dobiti prostor od mlađih videćemo na osnovu današnjeg treninga. Izlazimo u najjačem sastavu ne zato što se plašimo protivnika, nego da uđemo u ritam, pošto nas očekuje ritam nedelja-četvrtak".

Pojedini reprezentativci vraćaju se večeras u Beograd...

"Nije realno da oni igraju. Možda neko bude na klupi, ali neću da zbog sutrašnje utakmice rizikujem naredni period. Imamo toliko igrača koliko imamo i oni mogu da iznesu tu utakmicu".

STEVANOVIĆ MAKSIMALNO PROFESIONALAN, PANTIĆ POVREĐEN

Petrić je rekao da je za njega svaka naredna utakmica prioritet i prilika za dokazivanje igrača. Najavio je da će sutra na golu biti Milan Lukač, a na pitanje o Nemanji Stevanoviću kazao je da normalno trenira i da se ponaša profesionalno. Takođe, naveo je da se Danilo Pantić u ponedeljak požalio na povredu zbog čega neće trenirati narednih sedam dana.

Rivalu ide respekt i ništa više od toga, jer Kup je, kako kaže Petrić, ozbiljno takmičenje:

"To je iskusna ekipa, mogu da naprave problem. Teren je malo uži, ali je dobra podloga. To su ekipe koje pružaju maksimum u ovim utakmicama. Moji igrači se neće opustiti kao što nismo ni mi u stručnom štabu, spremni smo i koncentrisani kao da igramo protiv najjačeg protivnika. Vrlo je bitno da kao klub imate što više trofeja, igrači to moraju da shvate. Oni generalno ne igraju zbog trofeja nego da bi obezbedili sebi egzistenciju kada završe karijeru, ali jednog dana kada pogledaju - da imaju sve te trofeje. Ja to gledam kao ozbiljno takmičenje i prestiž. U Škotskoj se igraju dva kupa i prvenstvo, klubovi su uvek igrali u najjačem sastavu da bi uzimali trofeje. Lepo je da se slikaš i unucima pokažeš te slike".

Na konstataciju da je Partizan u prošlosti umeo da ispadne od niželigaša poručio je:

"Sport je specifičan, svakodnevno dokazivanje manje-više kroz trening, najviše na utakmici. Neko te je platio da pružiš to sve na terenu, nema nekog objašnjenja niti motiva, moraš da pružiš maksimum i ja mislim da će moji igrači to sutra kako treba obaviti".

PORUKA ZARAĆENIM STRUJAMA: AKO MOGU DA IM POMOGNEM, NEKA SE JAVE

Upitan o odluci rukovodstva Fudbalskog kluba da uslovno istupi iz Jugoslovenskog sportskog društva Partizan, Petrić je rekao da bi "svi trebalo da sednu i da se dogovore", ali da njega zanima svlačionica, teren i utakmica.

"Igračima sam dao sliku šta se dešava oko JSDP. Mislim da nam treba dogovor, a da li će do njega doći, zavisi od mnogo stvari. Siguran sam da su dovoljno iskusni i pametni da nađu sporazum. Ovde se radi o Sportskom društvu, mnogo klubova. Želim im svu sreću, ako misle da mogu da im pomognem, neka se jave".

Petrić je iskoristio priliku i izjavio sačešće porodici nekadašnjeg golmana Partizana Radovana Radakovića, koji je u ponedeljak preminuo posle duge i teške bolesti.

"Kada se desi ovako nešto, promenimo se, postanemo pažljiviji, malo drugačiji ljudi. Ali se to vrati u normalu vrlo brzo, a da li je normala ne znam. Onda postanemo sujetni, malo ljubomorni, ne mislimo jedni na druge"...

Radaković će biti sahranjen u petak na groblju Nova Bežanija.


tagovi

Gordan PetrićKup Srbije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara