Piksi objavio prvi spisak: Pozvan Marko Petković! Tu su i Ilić, Krstičić, Račić...

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.03.21. | 12:11

Novi selektor napravio nekoliko iznenađenja

Dugo čekani spisak novog srpskog selektora Dragana Stojkovića Piksija je danas i zvanično objavljen. Nova era u reprezentaciji Srbije je počela baš kao što je Piksi i najavio – iznenađenjima. Odlučio se proslavljeni as za rezove i to već govori da možemo da očekujemo neka nova i srećnija vremena za nacionalni tim.

Najveće iznenađenje na spisku je poziv iskusnom desnom beku Marku Petkoviću koji nastupa za TSC iz Bačke Topole. Debitanti na Piksijevom spisku su mladi vezisti Ivan Ilić koji sjajno igra u Veroni i Uroš Račić iz Valensije. U reprezentaciju se posle dužeg odsustva vratio i Nenad Krstičić koji nastupa za AEK.

Izabrane vesti

Što se golmana tiče, Stojković se odlučio da se osloni na proverene snage Rajkovića, Dmitrovića i talentovanog Nikolića. Za razliku od prethodnika Tumbakovića, novi selektor se odlučio da pozove dvojicu klasičnih desnih bekova Marka Petkovića i Milana Gajića. Posebno je iznenađujući poziv Petkoviću koji je do pre nekoliko meseci i prelaska u TSC bio skoro pa zaboravljen igrač posle neuspešnih epizoda u Spartaku i Tondeli. Što se Gajića tiče, on je i ranije bio u reprezentativnoj orbiti. U štoperskoj liniji i nije bilo nekih većih iznenađenja jer je pozvano praktično sve što valja: Milenković, Veljković, Spajić, Mitrović, Pavlović. Što se levih bekova tiče, očekivane pozive su dobili Filip Mladenović i Mihailo Ristić čime je i definitivno stavljena tačka na reprezentativnu karijeru Aleksandra Kolarova.

Najviše promena je pretrpeo vezni red. Mlade nade Ilić i Račić su zasluženo nagrađene pozivima zbog dobrih izdanja u Italiji i Španiji. Krstičić je takođe Piksijevo iznenađenje iako je i ranije bio na reprezentativnim akcijama. Maksimović, Gudelj, Grujić, Lukić i Milinković Savić su u poslednje vreme bili redovni na selektorskim spiskovima. Tadić, Lazović, Kostić, Radonjić i Đuričić takođe, a Piksi je rešio da nagradi pozivom i Andriju Živkovića koji je oživeo karijeru u PAOK-u.

U napadu nije bilo iznenađenja i pozvana je ista četvorka na koju je računao prethodni selektor: Mitrović, Jović, Vlahović i Despotović.

GOLMANI

Predrag Rajković (Rems)

Marko Dmitrović (Eibar)

Đorđe Nikolić (Bazel)

ODBRANA

Nikola Milenković (Fiorentina)

Stefan Mitrović (Strazbur)

Uroš Spajić (Fajenord)

Marko Petković (TSC)

Filip Mladenović (Legija)

Miloš Veljković (Verder)

Milan Gajić (Crvena zvezda)

Strahinja Pavlović (Serkl Briž)

Mihailo Ristić (Monpelje)

VEZNI RED

Nemanja Gudelj (Sevilja)

Nemanja Maksimović (Hetafe)

Saša Lukić (Torino)

Sergej Milinković Savić (Lacio)

Marko Grujić (Porto)

Darko Lazović (Verona)

Filip Kostić (Ajntraht Frankfurt)

Filip Đuričić (Sasuolo)

Nemanja Radonjić (Herta)

Uroš Račić (Valensija)

Ivan Ilić (Verona)

Nenad Krstičić (AEL)

Andrija Živković (PAOK)

Dušan Tadić (Ajaks)

NAPAD

Aleksandar Mitrović (Fulam)

Luka Jović (Ajntraht Frankfurt)

Dušan Vlahović (Fiorentina)

Đorđe Despotović (Rubin)

Piksi u selektorsku avanturu kreće kvalifikacijama za Mundijal u Kataru gde se Srbija nalazi u grupi sa Portugalcima, Ircima, Luksemburžanima, Azerbejdžancima i Katarom kao specijalnim gostom. Legendarni kapiten Plavih će debitovati 24. marta protiv Irske kod kuće. Tri dana kasnije dočekuje Portugalce, a 30. marta gostuje u Azerbejdžanu.



tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeDragan Stojković PiksiMarko PetkovićIvan IlićUroš Račić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara