Leao i Žiru (Reuters)
Leao i Žiru (Reuters)

Pioli pobeđuje, narativ se menja: Leao neuhvatljiv za Blekija (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.03.24. | 22:55

Milan slavio na Artemio Frankiju i vezao šestu pobedu u svim takmičenjima, četvrtu u Seriji A

Nije reprezentativna pauza zakočila Milanov voz u punoj brzini, nije ga izbacila iz koloseka. Rosoneri kao da su sredinom marta pritisnuli dugme za pauzu, a onda jednostavno nastavili tamo gde su stali. Gostovanje na Artemio Frankiju u 30. kolu Serije A bilo je sve samo ne lako i opušteno, ali je ekipa Stefana Piolija vezala i šestu pobedu u svim takmičenjima, četvrtu zaredom u domaćem prvesntvu - 1:2.

Mnogo se tokom 2024. godine pisalo i pričalo obudućnosti italijanskog stručnjaka na San Siru, nekoliko imena je provejavalo za potencijalne naslednike (Antonio Konte posebno), ali je pre duela u Firenci predsednik Rosonera Paolo Skaroni uverio javnost da Pioli ostaje šef struke i naredne sezone. Kako se narativ lako promenio kada se pobede nižu.

Izabrane vesti

Milan jeste bio bolji za taj jedan gol, ali je Fiorentina prilično opasno umela da zapreti tokom oba poluvremena i da ne beše raspoloženog Majka Menjona, pitanje je kako bi se duel na Frankiju završio.

Interesantno, sva tri gola stala su u razmak od svega šest minuta, tako da je početkom drugog dela publika uživala u svojevrsnom rolerkosteru. Lofts Čik je u 47. minutu načeo Ljubičaste, Dankan tri minuta kasnije prelepim udarcem sa distance vratio rezultatsku ravnotežu, a da bi Leao u 53. projezdeo korz nepostavljenu odbranu Viole, utisak je da je trčao na 70 odsto brzinskih kapaciteta koje poseduje.

Sanjaće Nikola Milenković večeras jednog od najboljih igrača Milana jer ga je kod prvog gola poptuno izbacio iz ležišta, a kod drugog naterao da mu gleda u leđa. Majstorski pas Portugalca za Loftus Čika, oživeo je zakon inercije na Blekijevom primeru. Pokušao je reprezentativac Srbije da se zaustavi, ali je u trku proklizao i završio na zemlji, a Lotus Čik došao do desetog gola u svim takmičenjima od dolaska u Milan. Šest minuta kasnije 26-godišnjak iz Beograda jednostavno nije mogao da prati Leaovu brzinu, a Portugalac se sa dvojicom igrača na leđima lagano prošetao kroz šesnaesterac i pored golmana Pjetra Teraćana.

Igrala je ekipa Vinćenca Italijana s jasnom namerom da svoje navijače poštedi poraza i našao Milan sredinom drugog poluvremena više puta u prilično neprijatnim situacijama. Ipak, Menjan je zaustavljao opasne pokušaje Ikonea u 59, Belotija u 64. i Mandragore u 73. minutu. gasivši postepeno nade Ljubičastih da mogu da izbegnu neuspeh.

Petnaestak minuta pre kraja gol Pulišića opravdano je poništen zbog ofsajda, a pobedu Milana nije uspeo da overi ni Luka Jović kojeg je Pioli poslao na teren u 82. minutu. Pred kraj utakmice, tokom sudijske nadoknade, Loftus Čik zaradio je peti žuti karton, samim tim i suspenziju od jedne utakmice.

SERIJA A - 30. KOLO

Subota

Napoli - Atalanta 0:3 (0:2)

/Mirančuk 21, Skamaka 45, Kopmajners 86/

Đenova - Frozinone 1:1 (1:1)

/Gudmundson 30pen - Reinijer 36/

Torino - Monca 1:0 (0:0)

/Sanabrija 69pen/

Lacio - Juventus 1:0 (0:0)

/Marušić 90+3/

Fiorentina - Milan 1:2 (0:0)

/Dankan 50 - Loftus Čik 47, Leao 53/

Nedelja

12.30: (1,30) Bolonja (5,20) Salernitana (11,0)

15.00: (2,25) Kaljari (3,30) Verona (3,30)

15.00: (2,95) Sasuolo (3,30) Udineze (2,60)

18.00: (4,30) Leče (3,60) Roma (1,95)

20.45: (1,20) Inter (6,75) Empoli (14,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ac milanRafael LeaoNikola Milenković

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara