Pol Pogba (©Reuters)
Pol Pogba (©Reuters)

Pogba odlučio da ne ide na operaciju zbog Mundijala i dovodi karijeru u rizik

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.08.22. | 09:04

Francuski vezista se ozbiljno kocka

Izreku da se u “reprezentaciju dolazi i sa jednom nogom“ Pol Pogba je izgleda shvatio bukvalno. Povratnik u redove Juventusa odlučio je da ipak ne ode na operaciju meniskusa koja bi ga sigurno odvojila od terena za Mundijal u Kataru, upravo iz razloga što želi da bude na raspolaganju Didijeu Dešanu.

Vest o Pogbinoj odluci odjeknula je jako, pogotovo od trenutka kada je prvobitnu spekulaciju potvrdio Juventus. Jedan od najvrednijih vezista sveta izabrao je da ide na “konzervativnu terapiju“ u trajanju od pet sedmica, pa je procena da bi na terenu mogao da se nađe u nekom momentu tokom septembra ili početkom oktobra što mu ostavlja dovoljno vremena da uđe u formu i bude spreman za Svetsko prvenstvo koje je na programu od 21. novembra do 18. decembra.

Izabrane vesti

Pogba je odluku doneo posle konsultacija sa jednim od najboljih francuskih specijalista i lidera u svom polju, doktorom Bertranom Soneri Koteom iz Liona. Radi se o čoveku kome su svoje zdravlje poverili asovi poput Zlatana Ibrahimovića i Karima Benzeme. Inicijalno Pogba je imao tri opcije. Prva je terapija, uz dva različita operativna zahvata. U lakšoj varijanti od terena bi bio odvojen 40 do 60 dana, s tim da je to samo privremeno rešenje, dok je druga varijanta dugoročno najbolji izbor, ali bi se fudbalu vratio tek u 2023. godini. Francuz se odlučio za terapiju...

15. avgust, 20.45: (1,48) Juventus (4,50) Sasuolo (7,75)

Njegov izbor zabrinuo je mnoge. Naime, Pogbina rehabilitacija podrazumevaće rad u bazenu i vežbanje na parketu u trajanju od tri sedmice, zatim još dve nedelje rada na travi pre povratka ekipnom radu. Zbog toga će verovatno propustiti prvih pet kola Serije A i početak grupne faze Lige šampiona.

Ono što ipak najviše zabrinjava sve u Juventusu, pa čak i francuskoj reprezentaciji uprkos tome što su prihvatili Pogbin izbor je rizik u koji se on upušta. Jer, rizik od obnavljanja povrede raste sa svakim novim treningom, utakmicom, pa čak i običnim naporom van terena, čime iskusni vezista može da dovede svoju dalju karijeru u rizik.

Zato ostaje upitno da li je vredno učešće na Mundijalu u Kataru zarad zdravlja i može li Pogba da bude od koristi Juventusu i Francuskoj uprkos visokom riziku...


tagovi

Pol PogbaJuventusFudbalska reprezentacija FrancuskeKatar2022

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara