Leandro Paredes (©Reuters)
Leandro Paredes (©Reuters)

Juventus krenuo po Paredesa, PSŽ se premišlja, Argentinac hoće za Di Marijom

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.08.22. | 08:43

Ponuda je na stolu, postoji uverenje da će se transfer uskoro završiti

Zastala je knedla u grlu svima u Juventusu posle vesti da bi Pol Pogba na teren mogao da se vrati tek naredne godine, što je nateralo sve u klubu da krenu po još jedno pojačanje u veznom redu jer bi u suprotnom mogao da nastane veliki problem zbog manjka opcija u pretrpanom rasporedu.

Zbog toga renomirani argentinski sajt TyC Sports piše da je Juventus krenuo po potpis Leandra Paredesa i Pari Sen Žermenu predstavio ponudu vrednu 20.000.000 evra. Iako to ne bi bila klasična zamena jer je Pogba ofanzivniji profil, Paredes može da igra i nešto napred mada je on pre svega defanzivni vezni. Doduše, Juve planira da se reši Rabioa i(li) Artura što u celu priču uključuje i eventualni potpis Sergeja Milinković Savića, pa bi Juve nepune dve sedmice pre starta nove sezone mogao značajno da se pojača...

Izabrane vesti

Podsetimo, još početkom jula bilo je priče o tome da PSŽ za odlazak 28-godišnjeg veziste traži mnogo više, odnosno 35.000.000 evra u trenutku kada se kao moguća destinacija pominjao Mančester junajted, sa Juventusom bi priča mogla da bude nešto drugačija. Naime, klubovi sada već tradicionalno imaju dobre poslovne odnose, a Paredes želi započne novo fudbalsko poglavlje u Torinu i krene stopama Anhela di Marije sa kojim je donedavno delio dobro i zlo u Parizu. No, ni šampion Francuske ne želi da previše spusti granicu za obeštećenje, zbog čega se odgovorni premišljaju oko toga da li da prihvate Juventusov predlog.

15. avgust, 20.45: (1,45) Juventus (4,70) Sasuolo (8,00)

Pomenuti izvor tvrdi da će do transfera sigurno doći, a da osvajač Kopa Amerike spremno čeka signal svog sadašnjeg kluba da se transfer realizuje. PSŽ traži već neko vreme rešenje za Paredesa koji se nalazi na izlaznim vratima Parka prinčeva kod novog trenera Kristofa Galtijea, najviše zbog visokih primanja od 8.500.000 evra neto, dok je takođe sklon povredama zbog čega je prošle sezone odigrao samo 13 utakmica.

Juventus je ovog leta uz Pogbu i Di Mariju doveo štopera Torina Bremera za 41.000.000 evra i tako dobio trku sa Interom koji je dugo bio prvi favorit, a takođe je isplatio Fjorentinu za Federika Kjezu u iznosu od 40.000.000 evropskih novčanica. Ipak, klub je od prodaje Matijsa de Lihta Bajernu za 67.000.000, Meriha Demirala Atalanti za 20.000.000 i Rolanda Mandragore Fjorentini za 8.000.000 evra pokrio sve troškove i ima prostora u budžetu da juri nova pojačanja.


tagovi

Leandro ParedesLetnji prelazni rok 2022Pari Sen ŽermenJuventus

Obaveštavaj me

Juventus
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara