Pokvariće se prosek posete prolećnih derbija: Na Marakani 20.000 ljudi

Vreme čitanja: 1min | sre. 24.04.24. | 10:53

Očigledno je došlo do zasićenja kod publike

Martovski derbi, 172. po redu, ostaće upamćen kao jedan od najboljih u poslednjih deset godina. Bilo je uzbuđenja na terenu, kao i vrhunske atmosferom pred gotovo punom Marakanom. Zvanično, utakmicu završenu remijem 2:2 gledalo je 49.100 navijača.

Tražila se karta više, što ne treba da čudi uzimajući u obzir da je tada situacija na tabeli Mozzart Bet Superligi bila dramatična. Partizan je imao bod prednosti, Grobari su bili u euforiji. Navijači Crvene zvezde su odgovorili.

Izabrane vesti

Već u subotu je bilo manje ljudi. Crvena zvezda je imala ogromnih sedam bodova viška, ali je poseta bila više nego solidna. U poslednjem prvenstvenom derbiju bilo je 37.465 ljudi. Dakle, poslednjih 180 minuta borbe dva najveća srpska kluba pratilo je 86.565 ljudi. Ili u proseku 43.282.

Sudeči prema poslednjim izveštajima sa blagajna Marakane i drugih prodajnih mesta taj standard neće biti zadržan. Očekuje se da večerašnju utakmicu Kupa Srbije gleda oko 20.000 ljudi.

Više je razloga za to. Došlo je do zasićenja publike, pitanje je da li ljudi iz provincije imaju finansijske mogućnosti da dva puta u četiri dana potegnu put Beograda. Takođe, dugo je vladala neizvesnost oko samog odigravanja utakmice.



tagovi

Kup Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara