(©Reuters)
(©Reuters)

Poljaci se otvorili: Novom selektoru 2.500.000 evra, kandidati Renar, Ševčenko, Martinez, Pirlo

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.12.22. | 12:57

Miknijevič uskoro dobija otkaz

Rezultatski gledano, Poljska je ostvarila cilj na Mundijalu. Prošla je u osminu finala, gde se namerila na Francusku, koja je bila prejaka – 3:1.

Ali, igrački gledano, Poljska je bila jedna od najdosadnijih ekipa na turniru, koja je skoro sve utakmice odigrala u bunkeru, pogotovo poslednji meč u grupi protiv Argentine, gde je ta izvedba izgledala sramotno. I na koncu, prošla je dalje na osnovu manje dobijenih žutih kartona nego Meksiko.

Izabrane vesti

Takav plasman u drugi krug nije oduševio nikog u Fudbalskom savezu Poljske, pa će selektor Česlav Miknijevič dobiti otkaz, samo je pitanje dana kada će biti formalizovan.

Ono što je odjeknulo kao bomba u Poljskoj danas su tekstovi medija, koji donose informaciju da je Savez rešio da otvori kesu i da dovede nekog vrhunskog trenera na klupu reprezentacije. I da je za to spreman da plati čak 2.500.000 evra godišnje! Poređenja radi, Miknijevičev ugovor je na svega 570.000 evra, dok je Paolo Souza pre njega radio za 840.000 evra. A, približno istu sumu koliko su Poljaci spremili zarađuje Lionel Skaloni, novi prvak sveta sa Argentinom.

Izgleda da su Poljaci procenili da im je dosta proseka, žele da se probiju u gornji dom evropskog i svetskog fudbala i spremni su da za to plate.

Dosta je kandidata koji se pominju kao mogući novi selektori Poljske. Španski AS je objavio da je kandidat broj jedan Erv Renar, dosadašnji strateg Saudijske Arabije, jedini čovek koji je uspeo da na Mundijalu u Kataru pobedi Argentinu. Razgovori su, kažu, već počeli.

Kao kandidati se pominju i Andrej Ševčenko, nekadašnji selektor Ukrajine, potom Roberto Martinez, koji se u Kataru rastao sa Belgijancima, ali i Andrea Pirlo, aktuelni šef struke turskog Karagumruka.

Vremena za mnogo čekanja nema, jer u martu kreću kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Poljska je u grupi sa Češkom, Albanijom, Farskim Ostrvima i Moldavijom. Plasman na šampionat ne bi trebalo da dođe u pitanje ko god da bude selektor.


tagovi

Fudbalska reprezentacija PoljskeKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara