Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ponedeljak u Seriji A: Torino i Sampdorija bez trenera, Đenova i Parma se uzdaju u Skamaku i Brunetu

Vreme čitanja: 4min | pon. 30.11.20. | 13:51

U redovima Bikova nema ni Saše Lukića, Gojaka, Vojvode i Milika, ali se vratio kapiten tima Andrea Beloti

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Deveto kolo Serije A se završava mečevima Torino - Sampdorija i Đenova - Parma. Na stadionu Grande Torino, dva tima će predvoditi zamenici Đampaola i Ranijerija, prvi je i dalje pozitivan na Kovid-19 dok će drugi biti na tribinama jer je suspendovan zbog crvenog kartona protiv Bolonje. Na Marasiju će sve oči biti uprte u dvojicu mladih napadača koji su sa po dva gola obezbedili prolaz u sledeću fazu Kupa Italije Đenovi i Parmi prošle nedelje protiv Sampdorije i Kozence. Reč je o Skamaki i Bruneti.

Izabrane vesti

TORINO - SAMPDORIJA

Marko Đamapaolo neće biti ni večeras na klupi Torina, i dalje je pozitivan na koronavirus, ali je preko svog “avatara” Kontija pripremio revoluciju formacijske postavke. Toro se vraća na formaciju 3-5-2 s kojom je uglavnom igrao prethodnih godina.

Veoma loš start sezone, ali i odsustvo pojedinih fudbalera, primorali su Đampaola da napravi korak unazad s ciljem da spase svoju klupu, ili barem da “preživi” do Božića. Najavljena promena će u potpunosti revitalizovati pojedine igrače, pre svih, Ica koji se našao na margini tima jer se nije nikako uklapao u klasičnu odbranu sa četiri defanzivca.

Brojevi Granata su poprilično zabrinjavajući: Torino ne zna za pobedu na svom stadionu u ovoj sezoni, a oborio je i negativan rekord u broju primljenih golova u prvim osam kola: čak 20, ili 2,5 po meču.

U Đampaolovom timu neće biti Saše Lukića, kao i Vojvode, Gojaka i Milika, pored Bazelija koji bi trebalo da se vrati u pogon na kraju ove godine. Ohrabrujuća vest je povratak u tim Andree Belotija koji se oporavio od povrede i večeras ćemo videti posle dva meseca tandem Beloti-Zaza. Kapiten Torina je postigao, do sada, 98 golova u dresu Torina u Seriji A i nedostaju mu dva da uđe u privilegovani klub 100.

Sampdorija igra u ovoj sezoni toplo-hladno. Posle neubedljivog starta usledila je serija pozitivnih rezultata i pobeda da bi u poslednja tri meča (dva u Seriji A i jedan u Kupu Italije) tim Klaudija Ranijerija nanizao tri poraza.

Interesantno je da ni Sampdorija neće imati svog šefa stručnog štaba na klupi stadiona Grande Torino. Za razliku od Đampaola koji je pozitivan na kovid-19, Ranijeri je suspendovan zbog crvenog kartona protiv Bolonje u prošlom kolu.

Iskusni stručnjak će u Torinu poslati sastav u formaciji 4-4-1-1, posle eksperimenta sa 4-3-3 sa Bolonjom koji se nije završio najbolje. Jedini špic u napadu će biti Kvaljarela koji je debitovao u Seriji A pre 20 godina u dresu Torina. Nije još sigurno ko će biti veza između senatora Sampa i veznog reda. Kandidati su Vere i Ramirez.

Statistika kaže da je Samp pobedio na poslednjem gostovanju Torino, međutim da bi pronašli period u kome je tim iz Đenove dva puta zaredom odneo bodove iz prestonice Pjemontea moramo da se vratimo 60 godina unazad.

TORINO 3-5-2: Sirigu - Ico, Lijanko, Bremer - Singo, Meite, Rinkon, Lineti, Ansaldi - Beloti, Zaza

SAMPDORIJA 4-4-1-1: Audero - Berežinski, Jošida, Toneli, Auđelo - Kandreva, Torsbi, Ekdal, Jankto - Vere (Ramirez) - Kvaljarela.

ĐENOVA - PARMA

Đenova osokoljena pobedom nad gradskim rivalom Sampdorijom u Kupu Italije dočekuje Parmu. Promena sistema igre i prelazak na defanzivnu liniju sa tri odbrambena fudbalera koju trener Maran forsira posle novembarske pauze dali su rezultate protiv Sampa. Sada u Đenovi očekuju da prekinu seriju od tri poraza u Seriji A i da konačno uknjiže tri boda koja nedostaju od prvog kola kada je na Marasiju Grifone pobedio Krotone 4-1.

Međutim, nije samo crna serija u šampionatu koju Đenova mora da prekine večeras. Parma je na poslednja četiri okršaja sa večerašnjim rivalom svaki put izlazila kao pobednik. U prilog ligurijskog tima ne ide izostanak prvog golmana Perina, (“pocrveneo” protiv Udienzea), a i dalje su van stroja kapiten Krišito kao i iskusni igrači poput Zapakoste, Biraskija i Kasate.

Šef stručnog štaba Đenove polaže velike nade u Skamaku, mladog reprezentativca Italije koji je briljirao protiv Sampdorije u Kupu Italije i večeras će sigurno predvoditi napad Grifona, nije sigurno samo da li će mu društvo praviti Pandev ili će biti jedini špic.

Kao i Đenova, i Parma je u poslednje vreme imala razloga za zadovoljstvo samo u Kupu Italije. Tim Fabija Liveranija je zabeležio samo jednu pobedu u prvenstvu, protiv Verone na Tardiniju: mnogo više zavaljujući sreći nego zaslugama. Tim iz Emilije je definitivno izašao iz alarmantne situacije kada su u pitanju povrede i pozitivnost na koronavirus. Večeras Liverani neće moći da računa samo na Pecelu i Mihaila.

Prema najavama i Parma će promeniti sistem igre i trebalo bi da se vrati na format 4-3-3. Posle dva postignuta gola protiv Kozence u Kupu Italije Huan Bruneta, mladi Argentinac, će biti potvrđen u napadu sa Žervinjom i Inglezeom. Liverani se uzda u Kucku, koji je po nepisanom pravilu, najbolji akter na terenu protiv svog bivšeg kluba.

ĐENOVA 3-5-2: Marketi - Goldaniga, Zapata, Mazijelo - Giljone, Rovela, Badelj, Lerager, Luka Pelegrini - Pandev, Skamaka

PARMA 4-3-3: Sepe - Buzi, Ozorio, Bruno Alveš, Galjolo - Kucka, Grasi, Kurtić - Bruneta, Ingleze, Žervinjo

Piše: Željko Pantelić

SERIJA A – 9. KOLO

Subota

Sasuolo – Inter 0:3 (0:2)

/Sančez 4, Kirikeš ag 15, Galjardini 70/

Benevento – Juventus 1:1 (1:1)

/Leticija 45 – Morata 21/

Atalanta - Verona 0:2 (0:0)

/Veloso 62pen, Zakanji 83/

Nedelja

Lacio - Udineze 1:3 (0:2)

/Imobile 74 pen - Arslan 18, Puseto 45, Forestieri 71/

Bolonja - Krotone 1:0 (1:)

/Sorijano 45+2/

Milan - Fjorentina 2:0 (2:0)

/Romanjoli 17, Kesi 28 penal/

Kaljari - Specija 2:2

/Žoao Pedro 52, Pavoleti 58 - Đasi 36, Nzola 90+4 penal/

Napoli - Roma 4:0 (1:0)

/Insinje 30, Ruiz 64, Mertens 81, Politano 84/

Ponedeljak

18.30: (2,65) Torino (3,25) Sampdorija (2,70)

20.45: (2,80) Đenova (2,95) Parma (2,80)



tagovi

Serija AĐenovaParmaSampdorijaTorino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara