Fudbaleri Fenerbahčea (©Reuters)
Fudbaleri Fenerbahčea (©Reuters)

Poraz od Zvezde, pa 13 vezanih pobeda

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.09.23. | 10:56

Turska 1: Fenerbahče veliki favorit na svom terenu danas (19.00) gradskog rivala Bašakšehira

Galatasaraj je vladar Turske, ali Fenerbahče je protekog leta napravio sjajan tim, doveo zvučna pojačanja... Bešiktaš i Trabzon su očajni ove sezone, pa su plavo-žuti jedini spremni da sruši Lavove s trona. Dolazak veterana Edina Džeka i Dušana Tadića pokazao se kao pravi potez. Obojica su perjanice tima koji igra fantastično na početku šampionat na oba fronta.

Fener je u seriji od čak 13 pobeda u Evropi i Superligi Turrske. Od poraza od Crvene zvezde u prijateljskom meču u Rusiji traje trijumfalna serija, sedam u Evropi, pet u prvenstvu, uz pobedu protiv Nefčija u pripremnom periodu.

Izabrane vesti

Edin Džeko je postigao četiri gola u šampionatu Turske i imao tri asistenije za novi klub u kome je odmah dobio kapitensku traku. U poslednjim mečevima ključni igrač turskog velikana je Irfan Kaveči koji je dao pobedonosni pogodak protiv Antalije u gostima (1:0) pre četiri dana.

19.00: (1,35) Fenerbahče (5,00) Bašakšehir (9,00)

Fener danas (19.00) na svom terenu čeka gradskog rival Bašakšehir koji je ove sezone veoma loš. Smenjen je na početku šampionata trener Emre Belezoglu posle tri vezana poraza. Samo tri boda na pet mečeva za tim Danijela Aleksića.

Za domaćina neće biti u timu letnjeg pojačanje iz Marselja Džengiza Undera, kao i Emrea Mora. Pod znakom pitanja je igranje Norvežanina Džošue Kinga. Trener Ismail Kartal izvešće isti tim koji je za vikend pobedio Antaliju. Tadić će biti iza napadača Džeka i Kavečija, dok Belgijanac Mišu Batšuaji čeka šansu s klupe.

Novi trener Bašakšehira Džagdaš Atan ne može da računa na Muhameda Šengezara, Edgara Ija i Omera Alija Sahinera. Nekadašnji igrač Vojvodine Danijel Aleksić je izgubio mesto u startnoj postavi, pa će čekati šansu u nastavku utakmice.

Prošle sezone sva tri meča, dva uz prvenstvu i jedna u Kupu Turske, rešio je u svoju korist Fenerbahče.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

TURSKA 1 - ZAOSTALI MEČEVI 3. KOLA

Utorak

Istanbul - Galatasaraj 0:1 (0:1)

/Ikardi 42/

Sreda

Adana Demir - Bešiktaš 4:2 (2:0)

/Belanda 9, Nijang 17, Akbaba 59, Erdogan 75 – Abubakar 79, Rašica 90/

Četvrtak

19.00: (1,35) Fenerbahče (5,00) Bašakšehir (9,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Turska 1TurskaFenerbahčeBašakšehirDušan TadićEdin Džeko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara