Trener Borca Tomislav Ivković (FK Borac)
Trener Borca Tomislav Ivković (FK Borac)

Poslednje kolo Premijer lige BiH: Dan bez briga i igra za dušu

Vreme čitanja: 5min | ned. 29.05.22. | 14:03

Nijedna od osam ekipa koje će danas spsutiti zavesu na šampionat BiH nema imperativ pobede, ali sve žele da stave pobedničku taćku na sezonu

Posle nešto više od deset meseci, Premijer liga Bosne i Hercegovine došla je do samog kraja sezone. Malo po malo, premijerligaški karavan se odmotao tako da su dva poslednja kola praktično revijalna. Dve utakmice poslednjeg kola su već završene, a preostale četiri takođe neće imati nikakav rezultatski značaj, pa će poptuno bezbrižno ekipe moći da pristupe današnjim utakmicama i odigraju za svoju dušu. Nedeljni program 33.kola igra se u Trebinju, Tuzli, Posušju i Širokom Brijegu, posle čega će biti spuštena zavesa.

17.00: LEOTAR – TUZLA SITI (KVOTE)

Izabrane vesti

Povratnička sezona u društvo najboljih za Leotar se može smatrati uspešnom. Primarni cilj je ostvaren - opstanak u Premijer ligi. Iako je u pojedinim trenucima delovalo da tim iz Trebinja nema kadar za tako nešto, ipak je uspeo da sačuva premijerligaški status. Gledaoci na stadionu Police su to znali da nagrade u pretprošlom kolu protiv Rudara iz Prijedora, kada je ostvaren trijumf, a veliki broj ljudi se očekuje i danas, gde će navijači imati priliku da pozdrave igrače, a ovi im se oduže dobrom partijom. Za razliku od nekih prethodnih utakmica, kada je Leotaru gorelo pod nogama, danas bi to trebalo da bude mnogo rasterećenije i bez ikakvog pritiska. Može Leotar konačnoda odigra jedan meč, a da ne razmišlja o posledicama u slučaju poraza. To bi trebalo da da dozu efikasnosti, budući da je poznato da i gosti igraju na gol više.

I za Tuzla Siti sezona je uspešna. Tačnije istorijska. Ostvaren je plasman u Evropu, prvi put za najmlađeg premijerligaša. Zasluženo apsolutno, budući da je igrački kadar odličan. Pomenuti plasman na međunarodnu scenu, svakako će biti dobar razlog da i gosti danas izađu rasterećeno, bezbrižno, opušteno. Oni su u svom naumu uspeli, pa im današnji rezultat i nije baš primaran. Više će to biti rotiranje sastava, te pripremanje za evropske obaveze. U svakom slučaju, takvi mečevi često donesu efikasnost.

17.00: POSUŠJE – BORAC (KVOTE)

Uoči početka sezone, Posušje je kao povratnik u društvo najboljih, figurirao kao prvi kandidat za ispadanje. Iako je većim delom sezone i bio u donjem delu tabele, uspeli su da sačuvaju premijerligaški status. Mada, gledajući atmosferu koja vlada u gradu i na tribinama kada su domaće utakmice, Posušje to definitivno zaslužuje, jer su jedan od retkih klubova čije su tribine konstantno ispunjene. Upravo su im navijači bili najveća podrška i veliki razlog što se ostalo u ligi. Idealna prilika da im se oduži pobedom za kraj sezone. Pokazao je tim Tonija Karačića da može da pomrsi konce jačim ekipama, pa zašto to ne bi bio slučaj danas.

Borac je katastrofalan početak sezone zaključio izlaskom u Evropu. Cilj ostvaren, ali da je situacija u klubu bajna, i nije baš. S obzirom da je Tomislav Ivković trenerski mandat priveo kraju, ne štedi otrovne strelice ka igračima o nedovoljnom zalaganju, pa je samo pitanje vremena kada će se vratiti direktorskom poslu, a ko će ga naslediti na trenerskoj klupi. Iako svakodnevno figuriraju nova imena, čini se da je najozbiljniji kandidat Vinko Marinović, nekadašnji igrač i strateg kluba. Igrači su se možda zasitili ove turbulentne sezone, pa će biti zanimljivo videti da li imaju motiva da pruže dobru partiju i pokušaju nekom novom treneru da pokažu da u svlačionici postoji velika hemija sposobna da se dostojno predstavi u Evropi.

17.00: SLOBODA – ŽELJEZNIČAR (KVOTE)

Kada bi se gledao prolećni deo sezone, Sloboda bi definitivno bila tim koji napušta Premijer ligu. Na njihovu sreću, u prvoj polusezoni su nakupili dovoljan broj bodova kojim su na koncu uspeli sačuvati premijerligaški status. Ukoliko se stvari tokom pauze ne promene, taj status bi naredne sezone bio pod velikim znakom pitanja. Motiv pred današnji duel nemaju, osim onoga da se iskupe navijačima za loše predstave kojim su se doveli u neugodnu situaciju. Mada, gledajući efikasnost i učinkovitost, ne bi trebalo očekivati veliki broj golova jer i gost važi za tvrdu ekipu.

Pod dirigentskom palicom Edisa Mulalića Željezničar je u prolećnom delu u samom vrhu tabele. Istina, najveći broj bodova upisali su na domaćem terenu, ali su u gostima uglavnom ostajali neporaženi. U poslednja četiri kola, Željezničar je upisao četiri remija uz gol razliku 2:2, pa je jasno da i danas na stadionu Tušanj ne bi trebalo biti puno golova.

19.00: ŠIROKI BRIJEG – RADNIK (KVOTE)

Odavno Široki Brijeg nije odigrao sezonu, a da nije izborio plasman u Evropu. To je definitivno ostavilo traga u timu sa Pecare, pa se traži modus da se krene u rekonstrukciju. Sa svojevrsnim promenama već je krenuo trener Ivica Barbarić, te je već u prethodnim utakmicama pokazao da to pije vode. Na ruku mu ide i to što je Široki bezbrižan i rasterećen, pa ima prostora za takvo nešto. Neizlaskom u Evropu nisu zadovoljni ni domaći navijači, pa bi im se igrači danas trebali odužiti trijumfom nad fenjerašem.

Radnik je od naredne sezone prvoligaš Republike Srpske. Gledajući od starta sezone, teško da se bilo šta drugo moglo očekivati. Uspeli su da se u prošlom kolu na dobar način oproste od svojih navijača i Premijer lige trijumfom nad Rudarom od 5:2. Egzodus igrača iz Bijeljine je najavljen, pa je teško očekivati da mogu pronaći bilo kakav motiv da se suprotstave domaćima i ostvare dobar rezultat. Jer, kada su to trebali da rade nisu uspevali, te je nerealno da to urade i danas.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

PREMIJER LIGA BOSNE I HERCEGOVINE – 33. (POSLEDNJE) KOLO

Petak

Velež - Sarajevo 3:0 (1:0)

/Zajmović 26, 60, 63/

Subota

Rudar Prijedor - Zrinjski 0:2 (0:0)

/Bilbija 66, 86/

Nedelja

17.00: (3,45) Leotar (3,00) Tuzla Siti (2,20)

17.00: (3,25) Posušje (2,90) Borac B. (2,35)

17.00: (2,45) Sloboda (2,85) Željezničar (3,10)

19.00: (1,92) Široki Brijeg (3,20) Radnik Bijeljina (4,00)

***kvote su podložne promenama




tagovi

Premijer liga BiHBorac BanjalukaLeotarTuzla SitiŠiroki Brijeg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara