"Fabio Kanavaro, trener Tjanđin Kvanđijana"
"Fabio Kanavaro, trener Tjanđin Kvanđijana"

Poslednje kolo u Kini: Jedna nepoznanica, ali velika!

Vreme čitanja: 3min | pet. 03.11.17. | 12:49

Piksi ne može do Lige šampiona, ali će se do poslednjeg minuta za to mesto boriti Hebej i Tjanđin, timovi koji su uložili stotine miliona u ovu sezonu

Fabio Kanavaro, trener Tjanđin Kvanđijana

U subotu ujutru spušta se zavesa na najskuplju sezonu u istoriji kineskog fudbala. Prethodnih meseci po terenima u najmnogoljudnijoj zemlji sveta špartali su Laveci, Hulk, Obi Mikel, Tevez, Vitsel, Gracijano Pele, Remireš, Tešeira, Žervinjo... i mnogi drugi svetski asovi.

Izabrane vesti

Još ranije je sedmu titulu zaredom obezbedio Guangdžou Evergrande sa Skolarijem na klupi, dok je drugim mestom morao da se zadovolji Šangaj SIPG, sa sve Hulkom, Oskarom, Karvaljom i Elkesonom. Iz lige su ispali Janbijan Nikole Petkovića i Lijaoning. Dakle, ona najvažnija pitanja su uglavnom rešena pred poslednje kolo, što znači da će većina ekipa biti prilično rasterećena, pa je moguće da će biti dosta golova.

Jedno pitanje je, međutim, otvoreno. Pitanje trećeg mesta, iliti trećeg putnika u azijsku Ligu šampiona sledeće godine. Trenutno je na toj poziciji Hebej sa 52 boda, a prati ga Tjanđin Kvanđijan sa 51. Guangdžou R&F našeg Dragana Stojkovića Piksija ima 49 poena i najprijatnije je iznenađenje prvenstva, ali on nema šanse za treće mesto zbog lošijeg međusobnog skora u duelima s Hebejom.

Dakle, dva meča vrlo bitna u subotu ujutru.

Prvi je Šandong Luneng - Hebej. Gosti, za koje igraju Laveci, Žervinjo i Mbija, bi pobedom rešili sve dileme. Ukoliko remiziraju ili izgube, plasman u Ligu šampiona će im zavisiti od utakmice Guanngdžou Evergrande - Tjanđin. Šandong je sa samo jednom pobedom u poslednjih osam kola izgubio šansu da se bori za plasman u LŠ, a u poslednjem kolu je izgubio sa 0:3 od Gižua. Gracijano Pele nije se proslavio sa šest golova u sezoni, dok su Tardeli i Papis Sise bili dosta bolji. Pitanje je koliko će domaći biti motivisani, mada ako se zna da im je trener Feliks Magat, poznat pod nadimkom Sadam zbog strogoće, opuštanja ne bi smelo da bude. Razlika u kvalitetu između ova dva tima nije velika, u prvom delu sezone, kad je Hebej bio domaćin, bilo je 0:0, i verovatno nas očekuje uzbudljiva utakmica. Međutim, zbog velikog motiva, prednost dajemo Hebeju, koji je uostalom u pretposlednjem kolu savladao novog-starog šampiona sa 3:0!

A novi-stari šampion, iliti Guangdžou Evergrande dočekuje Tjanđin Kvanđijan. Kao i protiv Hebeja, kad je izgubio 0:3, Skolari neće u tim staviti svoje najveće zvezde, već će na teren izaći s domaćim fudbalerima, što dovodi gostujući Tjanđin u veliku prednost. Tim Fabija Kanavara je u prvom delu sezone savladao višegodišnjeg vladara Kine sa 4:3, pa nema razloga da u ovoj situaciji Vitsel, Pato, Modest... ne ponove podvig. Pogotovo što od toga može da im zavisi plasman u Ligu šampiona. Dakle, oni moraju da osvoje tri boda, i da se nadaju da Hebej neće isto učiniti. Odgovarao bi im kec ili iks na meču Šandong - Hebej.

Kao što smo već istakli, svi ostali timovi su potpuno rasterećeni, što je prilika za veliki broj golova.

KINA 1 - 30. KOLO

Subota

08.00 (1,63) Peking Guan (3,80) Čangčun (4,90)
08.00 (6,00) Čongćing (4,40) Guangdžou R&F (1,45)
08.00 (4,60) Guangdžou Ever. (3,90) Tjanđin Kvanđijan (1,65)
08.00 (5,60) Lijaoning (4,30) Šangaj Šenhua (1,50)
08.00 (5,80) Šandong (4,00) Hebej (1,52)
08.00 (1,47) Šangaj SIPG (4,30) Đijangsu (6,00)
08.00 (1,45) Tjanđin Teda (4,30) Henan (6,25)
08.00 (4,60) Janbijan (3,90) Guižu (1,65)

* kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters / Action Images)


tagovi

bet analizaFabio KanavaroKinasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara