(©AFP)
(©AFP)

Potvrda iz Dinama: Tačno je, Buvač je interesantan Zvezdi

Vreme čitanja: 1min | pon. 11.12.23. | 12:28

„Ali će Željko ostati sa nama“, kažu u moskovskom klubu

Da li su to dani Baraka Bahara na Marakani odbrojani kako god da završi jesenju polusezonu?

Činjenica je da zvezdaška javnost nije oduševljena rezultatima ni u Ligi šampiona, ni na domaćoj sceni i da se već neko vreme priča o mogućem rastanku sa Izraelcem. Ali, Rusi tvrde da su crveno-beli napravili korak dalje i da su već kontaktirali Željka Buvača da dođe u Beograd i sedne na klupu.

Izabrane vesti

Nekadašnji pomoćnik Jirgen Klopa je od februara 2020. godine sportski direktor Dinama iz Moskve, pa odatle, iz ruske prestonice, stiže potvrda glasina da je Buvač dobio poziv sa Marakane.

Popričali smo sa Željkom Buvačem oko njegovog mogućeg imenovanja za glavnog trenera u Crvenoj zvezdi. Informacija o tome da je on interesantan Zvezdi, ali i nekim drugim klubovima je tačna. Ali, Željko će ostati kod nas“, rekao je Dmitrij Gafin, član uprave Dinama, za rusku agenciju TASS.

Buvač je rođen u BiH, pa je zbog toga bio čak proglašen za selektora reprezentacije Republike Srpske. Imao je skromnu igračku karijeru u Borcu iz Banjaluke i nekoliko nemačkih niželigaša, dok je kao trener radio godinama uz Jirgena Klopa u Majncu, Dortmundu i Liverpulu, sve do aprila 2018. godine kada su se razišli.

Iako je imao više ponuda da započne samostalnu trenersku karijeru, Buvač je izabrao da postane sportski direktor Dinama iz Moskve, gde je i danas.


tagovi

Željko BuvačDinamo MoskvaFK Crvena zvezdaMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara