Potvrđeno prvo pojačanje Fjorentine: Ikone iz Lila za 15.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.12.21. | 12:23

A to nije sve...

Dobili su Dušan Vlahović i Nikola Milenković saigrača u Firenci. I to šampionskog karaktera. Nije baš da Viola može do vrha tabele Serije A, ali će joj u misiji napada na evropska takmičenja pomoći Žonatan Ikone, s obzirom da je Lil potvrdio odlazak krilnog veziste u Italiju.

Posao je inicijalno vredan 15.000.000 evra. Osim toga, Fjorentina se obavezala da Dogama prosledi dodatni 1.000.000 evra u vidu lako ostvarivih bonusa. Ni to nije sve, jer će na račun francuskog prvaka leći i 15 odsto od naredne prodaje 23-godišnjeg fudbalera. Petogodišnji ugovor će postati važeći 3. januara, kad se na Apeninskom poluostrvu otvara prelazni rok.

Izabrane vesti

U sezoni kad je Lil osvojio šampionski pehar ispred Pari Sen Žermena, Ikone je postigao sedam i namestio još toliko golova, za klub sa stadiona „Pjer Moro“ je odigrao ravno 150 utakmica, a u novoj sredini će imati priliku da odmeti snage sa doskorašnjim saigračima Majkom Menjanom i Fode Balo Tureom, pošto su golman i levi bek letos pojačali Milan.

Na kraju bi svi trebalo da budu zadovoljni: Ikone je posle tri i po godine promenio sredinu, Lil je zaradio najmanje 10.000.000 evra, jer ga je platio samo 5.000.000 Pari Sen Žermenu, a Fjorentina je dobila igrača sposobnog da naudi rivalu po desnoj strani.



tagovi

FjorentinaDžonatan Ikone

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara