Foto: Reuters
Foto: Reuters

Predugo je Rim čekao ovo: Fešta na ulicama Večnog grada, Olimpiku, Murinjovoj konferenciji (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.05.22. | 01:09

"Campeones, campeones", odjekivalo je tokom konferencije portugalskog stručnjaka

Dugo, predugo su navijači Rome čekali na ovo. Više od šest decenija bilo je potrebno njihovim ljubimcima da u vitrine Olimpika donesu evropski trofej. Istina, nije onaj najveći, nije ni onaj nešto manje važan, ali kada ga čekate i iščekivanje i patnju nakupljate u sebi toliko dugo, onda ga kada dođe slavite kao da jeste.

Ulice Rima preplavljene su tamno crvenom bojom – Roma je istorijski, prvi osvajač Lige konferencije, novooformljenog takmičenja UEFA, što je rimskom klubu prvi evropski trofej još od 1961. godine…

Izabrane vesti

UEFA nije bila darežljiva prema finalistima, podelila je navijačima Fajenorda i Rome mali broj ulaznica, ali to nije sprečilo pristalice Vučice da svojim herojima pošalju podršku iz glavnog grada Italije. Kao da igraju kod kuće, čak 50.000 navijača okupilo se na Olimpiku da na ogromnim video-bimovima isprate utakmicu iz Tirane. A kada je glavni arbitar Ištvan Kovač odsvirao kraj, svih 50 hiljada potrčalo je ka terenu da zajedno proslavi istorijski uspeh svog kluba.


Milan je Skudeto proslavljao tri dana, možemo zamisliti koliko će fešta trajati na ulicama Večnog grada…

Umeli su i fudbaleri da proslave, pa su po završetku meča očekivano prekinuli konferenciju Žozea Murinja i sa portugalskim stručnjakom skandirali:"Campeones, campeones...".



tagovi

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara