(©MN Press)
(©MN Press)

Prelazni rok protiče mimo Partizana: Najavljena tri zimska pojačanja nestala u snegu

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.01.23. | 09:57

Petrić za mesec i po promenio priču o neophodnim novajlijama

Čudne neke podzemne vode prolaze ispod stadiona Partizana. Teško je drugačije objasniti kako se treneri u Humskoj menjaju, a priče im se redovno podudaraju, postaju sve sličniji jedan drugom kako vreme odmiče.

Prelazni rokovi dođu kao neki lakmus papir za tu potvrdu: uvek u susret fudbalskoj „pijaci“ se gromoglasno najavi dovođenje pojačanja, ispravno se konstatuje da su nova lica, sveža krv i bolji igrači preko potrebni, a onda se to negde posle mesec-dva odjednom premetne u „ne treba nam niko, osim ako...“

Izabrane vesti

I Gordan Petrić je upao u taj matriks. U novembru, na kraju jesenje polusezone, kada je sam konstatovao da je tim posrnuo u finišu jeseni zbog nedovoljno dugačke klupe, najavio je:

„Nisu nam potrebna pojačanja samo za naredne mesece, nego za jun, bez obzira koje evropsko takmičenje budemo igrali. Meni kao treneru je bitno da te igrače imam u januaru, da bi ih spremao za jun. Za sada je potrebno da imamo dva ili tri nova igrača, kako bi se ekipa osvežila i unela neka nova energija. Potrebno nam je više različitih igrača“.

Prošla su od tada dva meseca, a u Humsku 1 nije stigao nijedan novi igrač. Nema ni naznaka da će neko zaista stići. Osim Izraelca Doleva Hazize, kojem Partizan pokušava da obori cenu u pregovorima sa Makabijem, gotovo da se niko više ni ne pominje kao moguća „ptica selica“ na crno-belu stranu Topčiderskog brda. TSC je poručio da Ifet Đakovac i Nemanja Stojić nisu na prodaju, tako da je i ta priča stala.

A, na početku priprema, mesec i po nakon završetka jeseni i najavljene trojice novajlija, promenio je i Petrić priču.

Meni generalno nije potreban nijedan novi igrač, ali ako neko ode, onda mi je potrebno pojačanje da popuni mesto“, istakao je tada trener Partizana.

Iz Humske su u novembru poručivali da se ništa neće dešavati u svetu fudbala dok ne prođe Mundijal. U decembru je rečeno da prelazni rok nije još ni počeo, da ima vremena. Januar je ušao u poslednju trećinu, a na Partizanovoj strani Topčiderskog brda se ništa još nije dogodilo. Generalni direktor Miloš Vazura je najavio da možda jedan igrač dođe, možda jedan ode. Ali čim je „možda“, to baš ništa ne mora da znači.

Prva utakmica u nastavku Mozzart Bet Superlige je 4. februara, prvi meč sa Šerifom u Ligi konferencije je 12 dana kasnije. Za sada, bez novajlija u startnoj postavi Partizana.



tagovi

Mozzart Bet SuperligaGordan PetrićFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara