Đorđevićeva zahvalnost Grobarima na dočeku dok je bio trener Virtusa, januara 2020. (© Star sport)
Đorđevićeva zahvalnost Grobarima na dočeku dok je bio trener Virtusa, januara 2020. (© Star sport)

Prepiska Saleta Đorđevića i Zorana Savića: „Čestitam na TOP osam“ i „Sačekaj, nije ništa gotovo“

Vreme čitanja: 3min | sub. 15.04.23. | 09:46

„Kad je Partizan bio u problemu, a ja u vojsci rekao sam da će opet biti veliki, da je to samo prolazno“, prisetio se selektor Kine

Niti mogu Grobari da zaborave Aleksandra Đorđevića, niti Sale Nacionale navijače koji mu i danas s vremena na vreme posvete transparent. Jedan od poslednjih odnosio se na to kako je čuveni košarkaš trojkom podigao Partizan do statusa prvaka Evrope i nije mali broj fanove koji smatraju da bi Istanbul 1992. mogao da se ponovi ovog maja u Kaunasu.

Sve zahvaljujući rehabilitaciji crno-belih, najpre povratku u Evroligu posle devet godina čekanja, potom plasmanu u TOP osam (iz prve), a usled serije velikih pobeda, nad najprepoznatljivijim ekipama takmičenja (Real, Panatinaikos, Olimpijakos, Efes, Fenerbahče...) ambicije su porasle.

Izabrane vesti

Možda niko u Humskoj o njima ne govori javno, ali čak i čelnici kluba smatraju da je plasman na Fajnal for moguć. Čak i...

Svedoči o tome prepiska Đorđevića i Zorana Savića, aktuelnog sportskog direktora Parnog valjka.

Jedan Željko Obradović koji se vratio i napravio ovo, zajedno sa Zokijem Savićem... Ovo je zaista fantastično. U poslednje vreme mislim da su crno-beli najuspešniji tim u Evroligi. Pre nekoliko dana sam poslao poruku Zokiju Saviću: „Čestitam na TOP osam“, a on mi odgovara: „Sačekaj, nije ništa gotovo“. Ja mu uzvraćam: „To ti je završeno“, otkrio je Đorđević tokom intervjua za Večernje novosti.

Imajući u vidu da je anagažovan u Kini, kao selektor tamošnje reprezentacije, sa kojom je izborio plasman na Mundobasket, vremenska razlika mu otežava praćenje utakmica, mada je dobro upućen u uzlet crno-belih.

Fantastično je sve, zaista. Posebna atmosfera je ono što uvek krasi moj klub. Pre neki dan mi čovek poslao intervju iz „Koš“ magazina iz 1990. godine kada je Partizan bio u problemu, a ja u vojsci gde sam rekao: Ponovo će Partizan biti veliki, ovo je samo prolazno. Tada smo imali neke porbleme, povrede... Ali, ono što hoću da kažem, da meni kao partizanovcu i detetu koje je navijamo na tribinama za Kiću, Praju i ostale, znam šta je to raslo u staroj Hali sportova, pa se prenelo kasnije na Pionir, evo sad i na Arenu“ i koliko to znači igračima i ljudima“.

Toliko da bi, možda, moglo da se desi s početka sezone nezamislivo, da Partizan eliminiše Real Madrid.

Uvek sam optimista, dok me neko ne pobedi na terenu, nikad mu ne priznajem da je bolji. Može da dođe sa koliko god hoće miliona više, ali dok ne zazvoni ona poslednja sirena, ne priznajem“. Sjajne su brojke, veliki je ovo rezultat. Crno-beli imaju najiskusnijeg i najboljeg trenera koji zna da sve igrače iskoristi na pravi način i da im ne da da polete, osim kada bi trebalo da se razlete. I onako, imam utisak kada ih gledam da su se sada razleteli“.

Arhitekhta ovog uspeha je čove koji je trenirao Đorđevića u sezoni 1991/92 kad je Partizan osvojio kontinentalnu krunu.

„Željko Obradović? Posvećenost. Apsolutna posvećenost svom poslu. Da li razumete šta znači veličina te reči? I onda to vide i igrači koji rade sa njim. Odatle sve prenosi, to je njegov život, strast, opsesija. Svi mi koji dolazimo iza njega u ovoj trenerskoj profesiji sigurno učimo i kupimo. Svi imamo svoje načine, ali njegova posvećenost detalju, dnevnom poslu, košarci generalno, čoveku, upravi, navijačima, ambijentu je jedinstvena. I to je za apsolutno poštovanje“, dodao je Aleksandar Đorđević.tagovi

EvroligaKK PartizanAleksandar ĐorđevićZoran Savić

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara