(Reuters)
(Reuters)

Preporođeni Lids mogao da pokori Old Traford, na kraju se tresao za bod

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.02.23. | 23:09

Crveni đavoli nadoknadili dva gola minusa

Stari rivali Mančester Junajted i Lids su večeras remizirali u zaostalom meču osmog kola Premijer lige na Old Trafordu (2:2) a remi mnogo više odgovara gostima koji su mogli i do celog plena. Ipak, i bod sa ovakvim izdanjem u prvom meču posle smene trenera Džesija Marša uliva optimizam da bi Lids mogao da se preporodi u nastavku sezone i izbegne ispadanje. Večerašnjom igrom su to najavili...

Sa druge strane, Crvenim đavolima je samo pobeda igrala da bi zadržali tanku nadu o borbi za titulu ali s obzirom na razvoj situacije na terenu, utisak je da nisu loše prošli na kraju.

Izabrane vesti

Bez suspendovanog Kazemira i povređenih Eriksena, Mektominija i Van de Beka, domaći trener Ten Hag je imao problema kako da sastavi vezni red pa je prvi put starter bio zimsko pojačanje Marsel Zabicer. Nije bilo ni Antonija, Marsijala i Van Bisake pa je tek drugi premijerligaški startu karijeri upisao talentovani Garnačo dok je šansu sa klupe čekao Sančo kojeg na terenu nije bilo tri i po meseca. Naravno, najveće nade su domaći polagali u Markusa Rašforda koji igra u fenomenalnoj formi. 

Ali planovi Erika Ten Haga su morali da se menjaju nakon nepunog minuta igre. Posle samo 55 sekundi utakmice, Vili Njonto je odigrao dupli pas i našao prostor između četvorice domaćih igrača da šutira sa 20 metara. I pogodio za šokantno vođstvo Lidsa!

Junajtedu je bilo potrebno vremena da se oporavi od šoka. Jedino je Zabicer odskakao u tim trenucima i nešto konkretno radio. Lids je ušao u problem sa povredama pa su teren napustili Sinistera i Strujk, a posle pola sata igre, Junajted je proigrao i počeo da napada u talasima. Veber je izbio Garnačov šut sa gol-linije, a potom je Meslije imao dve sjajne intervencije nakon šuteva Varana i Zabicera. Izdržao je Lids te nalete i otišao na poluvreme sa vođstvom.

A i početak drugog poluvremena je doneo hladan tuš na Old Trafordu. Opet je sevnuo brz napad gostiju, Samervil je gađao oštrim pasom peterac ali je Varan tamo nespretno intervenisao i pogodio sopstvenu mrežu. Prvi put posle 50 godina je Lids imao dva gola prednosti na Old Trafdordu! Ali ih nije zadržao...

Ovoga puta je Junajtedu bilo potrebno manje vremena da se oporavi od novog šoka i da proigra. Pomogle su i izmene Erika Ten Haga. Ušli su Sančo i Pelistri umesto Garnača i Veghrosta, Rašford se pomerio u špic i Crveni đavoli su zaigrali tečnije, opasnije, konkretnije... Nagrada je napokon stigla.

Junajted je iz strpljive akcije preneo loptu na desno krilo odakle je centrirao Dalot, a Rašford je na penalu bio najviši u skoku i glavom smanjio rezultat. Imao je potom Lids veliku šansu za 3:1 ali je Aronson pogodio stativu a izjednačenje je došlo samo tri minuta kasnije. Džejdon Sančo je pogodio uz dozu sreće.


Eksplodirao je Old Traford! Što zbog Sanča, što zbog vere u totalni preokret u narednih dvadesetak minuta ali Junajted nije uspeo. Probali su Fred u nekoliko navrata, Fernandeš, Rašford... Sve je Lids izdržao i odneo dragocen bod.



tagovi

Džejdon SančoVilfred Njonto

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara