(@AFP)
(@AFP)

(Pre)teška misija za Đironu kao plod sudijskih odluka: VAR nije trebalo da reaguje (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 04.02.24. | 10:09

Katalonci sledećeg vikenda značajno oslabljeni idu u Madrid na megdan Realu

Dugo već fudbaleri Đirone demantuju "neverne Tome" i odolevaju u trci za prvaka Španije. Ipak, nakon remija sa Real Sosijedadom na svom stadionu (0:0) Katalonci su prepustili tron Real Madridu bar do sledećeg vikenda, ali moguće je i do kraja sezone.

Real uoči večerašnjeg gradskog derbija sa Atletikom (21.00) ima bod više od Đirone, pa će u slučaju pobede dobiti priliku da se za šest dana u međusobnom okršaju sa Kataloncima na svom stadionu (subota 18.30) značajno približi trofeju. Potencijalnih sedam bodova zaostatka na 14 kola do kraja zaista bi bila (pre)teška misija za tim Mićela Sančeza uprkos svim odličnim partijama od početka sezone.

Izabrane vesti

Pored toga što su na strani Madriđana iskustvo i individualni kvalitet, problem za najprijatnije iznenađenje Primere predstavlja i prinudno odsustvo dvojice igrača, kao i trenera, za derbi sledećeg vikenda. Zbog pet žutih kartona susret sa Real Madridom propustiće dvojica standardnih prvotimaca Đirone, Janhel Erera i Dejli Blind, dok Mićel Sančez zbog jučerašnjeg isključenja neće moći da sedi na klupi naredne dve utakmice (u Madridu i Bilbau). Biće to veliki peh za Katalonce, koji smatraju da najveću krivicu snose sudije - Hesus Hil Mansano, glavni arbitar utakmice sa Real Sosijedadom i Karlos del Sero Grande, koji je donosio odluke u VAR sobi.

Prva sporna situacija, ujedno i najbitnija, odigrala se u 24. minutu, kada je poništen gol Erere zbog ofsajda. Nedozvoljena pozicija možda i jeste bila, ali nekih 40 sekundi pre gola i nakon što su gostujuči igrači dvaput otklonili opasnost iz svog kaznenog pre nego što se mreža zatresla.

"Ako postoji druga, pa treća akcija, VAR ne bi trebalo da reaguje. Bila je ovo teška utakmica za nas, veoma komplikovana i prihvatamo bod kao dobar, ali mislim da VAR nije trebalo da poništi naš gol", izjavio je Mićel posle utakmice.

U finišu utakmice rodili su se novi problemi za klub sa Montilivija. Erera je opravdano zapisan zbog faula kojim je prekinuo akciju Sosijedada, a nedugo zatim crveni karton Hil Mansano je pokazao treneru Đirone koji se pobunio jer nije dosuđen faul nad Saviom.

"Protestovao sam raširenih ruku, što je kažnjivo žutim kartonom, ali nisam rekao ništa uvredljivo niti sam ušao u teren. Ljut sam jer nisam zaslužio isključenje, a razočaran sam što ću propustiti dve važne utakmice. Kao trenera, to me pogađa. Volim da sam pored terena, da osetim emociju i strast igrača, ali siguran sam da će me moje kolege iz stručnog štaba dobro odmeniti", rekao je Mićel.

Treći karton koji će uticati na sastav Đirone protiv Reala pokazan je kada je utakmica već bila gotova. Dejli Blind se našao u arbitrovoj beležnici zbog prigovora.

"Odigrao je sve utakmice, veoma nam je važan igrač, ali moraćemo da se prilagodimo situaciji", kratko je konstatovao Mićel.

Nije Đirona prva koja se žali na suđenje ove sezone u primeri, ali tu u nije kraj problemima za hit španskog prvenstva. Uoči meča sa Real Sosijedadom zbog povrede je iz tima otpao najbolji strelac Đirone Artjom Dovbik. Španski mediji, međutim, pišu da situacija nije ozbiljna i da bi Ukrajinac trebalo da bude spreman za derbi sa Realom.


tagovi

PrimeraĐirona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara