Mađari slave pogodak protiv Kipra (AFP)
Mađari slave pogodak protiv Kipra (AFP)

Promašaj nespretnog Holendera nije omeo Mađare: Gol Kipru uvertira za grupu smrti (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pet. 04.06.21. | 21:50

Morali su izabranici Marka Rosija mnogo ubedljivije protiv reprezentacije koja slovi za nižu klasu evropskog fudbala

Iskoristila je Mađarska jednu od poslednjih prilika da produži seriju nepobedivosti i pobedom protiv Kipra napravila uspešnu uvertitu za Evropsko prvenstvo. I bez prve zvezde tima Dominika Soboslaja koji zbog povrede propušta kontinentalnu smotru, od domaće selekcije se ipak očekivala ubedljivija predstava u Budimpešti - 1:0.

Kipar je kvalitetom igračkog kadra daleko od idealnog rivala za generalnu probu pred Euro, naročito kada vas očekuje paklen boravak u grupi smrti sa Francuksom, Nemačkom i Portugalijom. Mada ni tako inferiornoj selekciji izabranici Marka Rosija nisu baš održali čas fudbala.

Izabrane vesti

Prvi od ukupno dva udarca Mađara u okvir gola doneo je vođstvo u 36. minutu. Kevin Varga je dobio loptu u prostor na levom boku, iz prve je poslao u srce šesnaesterca. Fudbaler Partizana Filip Holender je promašio loptu, a njegov nespretan potez je zapravo bio idealan za Andrasa Šafera koji je zakucao loptu u mrežu.

Kiprani su se donekle opustili u drugom delu, uputili tri udarca u okvir gola Petera Gulačija, ali nisu uspeli da osujete sedmi trijumf Mađarske na poslednjih deset mečeva. Imali su domaći fudbaleri priliku da u finišu utakmice učine pobedu ubedljivijom, ali rezervista Nemanja Nikolić nije bio dovoljno precizan sa bele tačke.



tagovi

EURO 2020Fudbalska reprezentacija Mađarske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara