Puki pikira Plavce, Lampard prekida agoniju

Vreme čitanja: 3min | sub. 24.08.19. | 08:12

Finski napadač mogao bi da postane tek deseti fudbaler koji je postigao gol u svakom od prva tri kola Premijer lige

Ko bi rekao da će nakon prve dve odigrane runde u Engleskoj, Norič biti taj koji će se na tabeli nalaziti ispred Čelsija. Tim Frenka Lamparda nikako ne uspeva da se poveže od početka nove sezone i sve podseća na situaciju od pre nekoliko godina, kada su Plavci završili na desetom mestu na tabeli, daleko od bilo kakve borbe za plasman u neko evropsko takmičenje. Na slavnom Englezu je da pokaže da je na delu samo loš početak i da će sve vremenom da dođe na svoje mesto.

Izabrane vesti

Šta reći o Noriču, kojem su mnogi predviđali surovu borbu za opstanak. Na osnovu prikazanih igara do sada, deluje da o tome neće biti ni reči. Tačno je da ne deluju nimalo stabilno u odbrani, ali im prodornost koju pruža Temu Puki u napadu omogućava da znatno lakše dišu.

Pitali su se mnogi kako će se najbolji strelac prošle sezone u Čempionšipu prilagoditi, kao i da li će uspeti da napravi dobru tranziciju prilikom prelaska u Premijer ligu. Mnogi mu nisu predviđali ni deset pogodaka, ali ih je Puki razuverio već nakon utakmica protiv Liverpula i Njukasla na kojima je ukupno već došao do četiri gola. Od toga, tri su došla protiv Svraka, pa je tako viđen i novi Premijerligaški het-trik.

Naravno, Finac ne bi mogao da postigne toliko pogodaka da nije podrške iz veznog reda. Tamo za sada odličan posao rade Buendija i Kantvel, pa ako ovako nastave, trener Danijel Farke morao bi da bude i više nego zadovoljan.

No, da se vratimo na Čelsi. Ukoliko je poraz u prvom kolu od Mančester junajteda mogao da se "proguta", ma koliko ubedljivo izgledao, onda izostanak reakcije protiv Lestera u drugom kolu mora da zabrine, a ujedno i naljuti navijače londonskog kluba. Lisice su, u najmanju ruku, bile bliže pobedi, pa Frenk Lampard može da bude i zadovoljan činjenicom da je njegov tim došao i do tog jednog boda.

Jasno je da su Plavci znatno slabiji nego prethodnih sezona, ali to naravno neće zadovoljiti apetite navijača koji i ove sezone žele plasman bar u neko evropsko takmičenje. Utakmica protiv Noriča mogla bi da bude odlična za prekretnicu i povratak na dobar kolosek, pošto Čelsi do reprezentativne pauze čeka još samo duel protiv Šefild junajteda na domaćem terenu. Ne treba podvlačiti da će londonski tim biti veliki favorit da na tom susretu dođe do tri boda.

No, ako ništa, radovaće ih pogled na tradiciju, koji kaže da Čelsi nije izgubio na 15 poslednjih okršaja sa Noričom, a da je isto tako izbegao poraz na sedam poslednjih gostovanja na "Kerou roudu". Bez obzira na to, Frenk Lampard poziva na oprez. Zna kako je igrati protiv Kanarinaca, pošto je prethodne sezone dva puta imao tu čast dok je sedeo na klupi Derbija.
"Naravno da želimo da pobedimo, ali moramo da zadržimo samopouzdanje. Norič zaslužuje svako poštovanje, znam kakve opasnosti sve od njih vrebaju", podvukao je menadžer Plavaca.

Trener Noriča, Danijel Farke, ističe da ih neće poneti atmosfera iz duela protiv Njukasla, te da će u svakoj narednoj utakmici morati da krenu od nule.
"Igra koju smo prikazali protiv Njukasla bila je dobra za naše samopouzdanje. Bez obzira na to, bićemo autsajderi u svakoj utakmici. Moramo da nastavimo sa radom", rekao je nemački stručnjak.


NORIČ - ČELSI (13.30, SK1)
Stadion: 
"Kerou Roud"
Sudija: Martin Etkinson

NORIČ (4-2-3-1): Krul - Arons, Henli, Godfri, Luis - Lajtner, Trajbul - Buendija, Stiperman, Kantvel - Puki
ČELSI (4-2-3-1): Kepa - Aspilikueta, Kristensen, Zuma, Emerson - Kovačić, Žoržinjo - Pedro, Maunt, Pulišić - Žiru


ENGLESKA 1 – 3. KOLO

Petak
Aston Vila - Everton 2:0 (1:0)
/Vesli 21, El Gazi 95/

Subota
13.30: (4,30) Norič (3,60) Čelsi (1,85)
16.00: (2,10) Votford (3,45) Vest Hem (3,50)
16.00: (3,30) Šefild junajted (3,15) Lester (2,30)
16.00: (2,40) Brajton (3,20) Sauthempton (3,10)
16.00: (1,38) Mančester junajted (4,70) Kristal Palas (8,50)
18.30: (1,50) Liverpul (4,40) Arsenal (6,25)

Nedelja
15.00: (12,0) Bornmut (7,25) Mančester siti (1,20)
17.30: (1,25) Totenhem (6,50) Njukasl (10,0)
17.30: (1,90) Vulverhempton (3,40) Barnli (4,30)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: Reuters, Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara