Živković i PAOK (©Reuters)
Živković i PAOK (©Reuters)

Radi grčki ringišpil: Živković odveo PAOK na vrh

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.04.24. | 22:03

Živković dvostruki asistent protiv Lamije – 3:1

Kao u nekoj nagradnoj igri: novo kolo, nova sreća. Prođe još jedna runda borbe za titulu u Grčkoj i ponovo je iskočio novi lider.

Od večeras na poziciji broj jedan je PAOK, koji je imao najlakši posao u ovoj rundi i odradio ga je bez greške. Na solunskoj „Tumbi“ pala je Lamija, poslednji tim na plej-of tabeli, koji igra za svoju dušu – 3:1.

Izabrane vesti

Ta rasterećenost je uticala da gosti čak povedu u Solunu preko Martineza (7. minut), a onda je konce igre u svoje ruke preuzeo Andrija Živković. Kapiten PAOK-a i srpski reprezentativac je kreirao dva gola crno-belih, posložio karte za preokret, a egzekucija je pripala Mihalidisu i Švabu, koji je na kraju meča pogodio iz penala za konačan rezultat.

Najbolju sezonu u karijeri igra Živković, koji je na svim frontovima postigao 16 golova uz 12 asistencija! Moćan dabl-dabl krilnog ofanzivca, koji u taboru Orlova igra daleko od gola, na poziciji krilnog beka.

I Olimpijakos je iskoristio to što je igrao protiv Arisa, još jednog tima koji nema takmičarske ambicije u plej-ofu, pošto iz Grčke četiri tima idu u Evropu – 3:0.

Posle dva poraza u prethodna dva kola, bio je ovo poslednji voz za crveno-bele da ostanu u šampionskoj trci, kiks bi im sigurno ugasio sve šanse. Odbrana Arisa je izdržala „celih“ šest minuta, kada je El Kabi pogodio 1:0, a do poluvremena je moglo da bude i ubedljivije, ali je Marokanac promašio penal.

U nastavku su Atinjani još dva puta bili precizni, preko Podensa i Karvalja, da izbegnu stvaranje gubitničkog niza.

Poslednji meč večeri bio je i derbi kola: Panatinaikos je ugostio AEK i oborio ga sa prvog mesta tabele – 2:1.

Posle pet utakmica u kojima zeleni nisu uspevali da savladaju crno-žute, došao je kraj i toj lošoj seriji. Iako je AEK bio taj koji je prvi dao gol, loptu u mrežu poslao je Hrvat Vida u 5. minutu.

Ipak, već do poluvremena tim Fatiha Terima je uspeo da preokrene i to sa dva gola u roku od tri minuta: Bakasetas u 32. i Joanidis u 34. minutu doneli su prenost Panatinaikosu.

Sevale su varnice do kraja meča, AEK je bio bolji tim, ali nije uspeo da dođe ni do boda. Imao je Mijat Gaćinović dobru poziciju iz slobodnog udarca u 92. minutu, ali je odbranio Drongovski. Kod „zelenih“ Filip Đuričić je ceo meč presedeo na klupi, a Filip Mladenović je ušao u igru u 61. minutu.

GRČKA - 29. KOLO

Sreda

PAOK - Lamija 3:1 (1:1)

/Mihalidis 45, Švab 70, 88p - Martinez 7/

Olimpijakos - Aris 3:0 (1:0)

/El Kabi 6, Podens 60, Karvaljo 89/

Panatinaikos - AEK 2:1 (2:1)

/Bakasetas 32, Joanidis 34 - Vida 5/



tagovi

PAOKAndrija ŽivkovićAEKMijat GaćinovićPanatinaikosFilip ĐuričićFilip MladenovićOlimpijakosLamijaAris

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara