Ajvan Toni (levo) i Gabrijel Magaljaes (desno) (©Reuters)
Ajvan Toni (levo) i Gabrijel Magaljaes (desno) (©Reuters)

Rajt i Karager savetuju Artetu: Dovedi Tonija, bez njega nećeš uzeti titulu

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.10.23. | 18:55

"Za mene je on poslednji deo slagalice", smatra nekadašnji fudbaler londonskog tima

Prošle godine se trkao sa njim skoro do samog kraja, prošlog vikenda ga je po prvi put posle osam godina savladao i pred reprezentativnu pauzu završio ispred njega tabeli. Poslao je Arsenal jasnu poruku Mančester Sitiju pre tri dana na Emiratima da će mu i ove godine biti glavni rival u borbi za titulu, ali da bi mu je i preoteo potreban mu je golgeter. Ne bilo koji već Ajvan Toni.

Tako makar smatra Ijan Rajt, legenda londonskog kluba koja savetuje trenera Tobdžija Mikela Artetu da na zimu dovede napadača Brentforda ukoliko namerava da ove sezone prvi prođe kroz cilj. Toni je suspendovan od maja ove godine, ali će mu do zime suspenzija isteći i moći će sredinom januara da se vrati na teren. Engleski mediji ga već sada dovode u vezu sa Arsenalom.

Izabrane vesti

"Verujem da povezivanje sa Tonijem neće nestati, jer je očigledno da će te takav igrač, koji redovno postiže golove, odvesti na viši nivo. Za mene on je poslednji deo slagalice", rekao je Rajt u podkastu 'It's All Kicking Off!'.

Arsenal je u uvodnih osam rundi postigao 16 golova, ali se niko nije posebno istakao. Bukajo Saka bio je strelac četiri puta, a Martin Edegor se tri puta upisao u strelce… Dvojica centralnih napadača Gabrijel Žezus i Edi Enketija zbirno tek tri, jedan Brazilac i dva Englez.

"Raspodelili smo golove prošle sezone i to nas je odvelo do određene pozicije. Ne možemo da dovedemo u pitanje napor koji ulažu Edi (Enketija) i Žezus (Gabrijel), ali osvrnimo se na utakmicu sa Totenhemom i Žezusovu priliku. Igrač tog kalibra koji se nađe u toj situaciji pri rezultatu 1:0 mora da reši takvu šansu. Razlike su trenutno tako male da sebi ne možete da priuštite da propuštate takve prilike i ne dobijate utakmice. I jedan i drugi (Enketija i Žezus) fantastično rade bez lopte", dodaje Rajt.

Mišljenje sa Rajtom deli i legenda Liverpula Džejmi Karager.

"Ne mislim da će Arsenal osvojiti titulu sa ekipom koju trenutno ima ukoliko ne bude pazario u januaru. I to napadača."

Saglasan sa pomenutom dvojicom je i Geri Nevil.

"Oni (Žezus i Enketija) nisu prilagođeni da daju golove. Nemaju utrčavanja koja napadači instinktivno prave, umesto toga oni se povlače. Žezus je nekonstantan pred golom", podvukao je nekadašnji fudbaler Mančester junajteda.


tagovi

Ajvan ToniJan Rajt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara