De Andre Jedlin i Leon Bejli (© Reuters)
De Andre Jedlin i Leon Bejli (© Reuters)

Raketa! Majkl Antonio aktivirao projektil zemlja-vazduh (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.11.21. | 01:16

Jamajka izborila remi sa Sjedinjenim Državama – 1:1

Za Sjedinjene Američke Države bezbolan – za Jamajku nedovoljan. Remijem u Kingstonu u okviru osmog kola KONKAKAF zone kvalifikacija za Mundijal 2020. više mogu da budu zadovoljni gosti – 1:1.

SAD je ostao u komotnoj poziciji i bez obzira što do kraja takmičenja gostuje i Meksiku i Kanadi čini se da ima dobre izglede da se domogne novog plasmana na Prvenstvo sveta. S tim što bi svakako bezbrižnije čekao nastavak borbi da je uspeo da sačuva vođstvo kome mu je u ranoj fazi gostovanja Jamajci doneo Timoti Vea.

Izabrane vesti

Mladi napadač Lila je pre nekoliko dana asistirao u derbiju sa Meksikancima, da bi protiv Rege bojsa postigao tek drugi gol za selekciju SAD-a. Debitantski je autorizovao 2018. u prijateljskom susretu sa Bolivijom, u međuvremenu su ga mučile povrede, ali u poslednje vreme izrasta u napadačku snagu tima Grega Berhaltera.

Vea će se tek fudbalski formirati, zato je Majkl Antonio marka. I to kakva. Odluka da igra za reprezentaciju Jamajke možda je upitna zbog napornih putovanja i šansi ove reprezentacije da uradi nešto veliko, ali napadač Vest Hema joj je dao posebnu dimenziju. Sredinom prvog dela do izražaja je došao razoran šut kojim često matira premijerligaške golmane. Zek Stefen je uglavnom rezerva u Mančester Sitiju, ali taman i da je neki drugi golman stajao među stativama pitanje je da li bi mogao da ukroti projektil sa oko 25 metara.

Antonio je u septembru odlučio da promeni „fudbalsko državljanstvo“, na gostovanju Salvadoru je postigao vodeći, a u duelu sa Amerikancima izjednačujući gol.

Do kraja je domaćin bio opasniji. Najviše će žaliti za velikom šansom Bobija Rida početkom drugog dela, kad je prvotimac Fulama sa četiri metra promašio ceo gol, u završnici je sudija Jamajčanima poništio jedna gol zbog faula, pa je domaćin ostao na petom mestu, sa malim izgledima da se domogne Katara.

KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL (SEVERNA AMERIKA) – 8. KOLO

Utorak

Jamajka – Sjedinjene Američke Države 1:1 (1:1)

/Antonio 22 – Vea 11/

Sreda

Kostarika – Honduras 2:1 (1:1)

/Duarte 20, Tores 90+5 – Kvioto 35/

Kanada – Meksiko 2:1 (1:0)

/Larin 45+2, 52 – Erera 90/

Panama – Salvador 2:1 (0:1)

/Vaterman 50, Gondola 52 – Enrikez 1/



tagovi

reprezentacija SADreprezentacija JamajkeKvalifikacije za SP 2022.kvalifikacije za svetsko prvenstvoMajkl AntonioTimoti Veakonkakaf

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara