Ranko Despotović (MN Press)
Ranko Despotović (MN Press)

Ranko Despotović počeo trenersku karijeru kao prvi stranac u istoriji kluba

Vreme čitanja: 1min | čet. 25.11.21. | 17:34

Nekadašnji reprezentativac Srbije preuzeo španskog petoligaša

Bila je Španija nekad obećanja zemlja za srpske trenere. Tamo su radila i trojica najvećih naših stručnjaka Miljan Miljanić, Vujadin Boškov i Radomir Antić. U Barseloni je radio i Ljubiša Broćić, u Valensiji Dragoljub Milošević i Milovan Ćirić, u Espanjolu Ljupko Petrović, u Bilbau Miša Pavić i Dragoljub Stepanović... Poslednjih godina su trenerski zanat na Pirinejima pekli i Miroslav Đukić, Peđa Vasiljević, Slaviša Jokanović, Ranko Popović, Jovan Stanković, Risto Vidaković

Ali ove sezone u španskom fudbalu nemamo naših trenera. Ni u prvoj, ni u drugoj ligi.

Izabrane vesti

Od danas ćemo makar imati jednog srpskog trenera u petom rangu španskog fudbala. Nekadašnji srpski reprezentativac i bivš napadač Ranko Despotović je imenovan za trenera malenog kluba Deportivo Minera koji se bori da izbegne ispadanje u šestu ligu. Despotović je postao prvi inostrani trener u istoriji kluba iz okoline Kartahene u regiji Mursije.

Despotović ima 38 godina, a igračku karijeru je završio pre pet godina u Marbelji. Pre toga je u Španiji igrao za Kadiz, Alaves, Salamanku, Mursiju i Đironu, a karijera ga je vodila i u Japan (Urava), Rumuniju (Rapid), Australiju (Sidnej), dok je u srpskom fudbalu najbolje upmaćen po izadnjima u dresu Vojvodine.


tagovi

Ranko Despotović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara