Rezzime jučerašnjeg dana (nedelja): Za udarničku značku

Vreme čitanja: 5min | pon. 02.05.22. | 08:00

Pogledajte ko vam je doneo novac 1. maja, a ko vas je prodao

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari protala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi tipovali u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA. Evo kako ste prošli danas

Izabrane vesti

ZAOKRUŽENO

MONAKO - ANŽE (tip 1, kvota 1,33) - rezultat 2:0

Izabranici Filipa Klemena u 35. kolu savladali su Anže 2:0 i upisali sedmu uzastopnu pobedu u Ligi 1. Trenutno su izjednačeni na trećem mestu za Renom, dok im Marselj beži tri boda, ali ima i meč manje (večeras igra protiv Liona). Sigurnom igrom Monako je rutinski stigao do bodova protiv rivala iz donjeg dela tabele. Sjajni driblinzi Jusufa Fofane toliko su zaludeli gostujuće defanzivce, da se lopta posle odbrane Entonija Mandrea odbila od dezorjentisanog Abdulaja Bambe za autogol i vođstvo domaćih uoči odlaska na odmor (42. minut).

Opširnije OVDE.

JUVENTUS - VENECIJA (tip 1, kvota 1,25) - rezultat 2:1

Još jedan bod i primarni cilj Juventusa ove sezone - ako verujete Maksu Alegriju - ispunjen je. Toliko nedostaje Staroj dami da overi TOP 4, a samim tim i Ligu šampiona iduće sezone. U takvu situaciju klub iz Torina došao je nakon pobede u susretu sa fenjerašom Venecijom (2:1), izvojevanom na jedvite jade, uz mršvu partiju i neizvesnost do samog kraja.

Opširnije OVDE.

SPORTING L. - ŽIL VISENTE (tip 1, kvota 1,37) - rezultat 4:1

Lisabonski Lavovi verovatno će da predaju krunu Portu, ali bar za sedam dana su odložili slavlje Zmajeva. Sporting je na svom stadionu dobio Žil Visente sa 4:1. Pogotke za još uvek šampiona Portugalije postigli su Sarabija, Edvards, Kunja (autogol) i Pote 62, dok je Fran postigao utešni pogodak za goste.

Opširnije OVDE.

MILAN - FIORENTINA (tip 1, kvota 1,65) - rezultat 1:0

Crveni deo Milana je u delirijumu! Milan je prebrodio prvu od četiri prepreke na putu ka Skudetu. Na krcatom San Siru teškom mukom je savladao Fiorentinu i pritisak preneo na gradskog rivala Inter. Mučili su se Rosoneri sa završnicom ovog popodneva, uostalom kao i u većem delu sezone, nervirali 71 542 navijača na stadionu, ali su u još jednoj ludoj, neizvesnoj i nervoznoj završnici uspeli da savladaju goste iz Firence – 1:0 (0:0).

Opširnije OVDE.

UDINEZE - INTER (tip 2, kvota 1,47) - rezultat 1:2

Ne može izgleda nijedna utakmica milanskih rivala u poslednje vreme da prođe bez drame. Milan je ranije tokom dana tek u finišu savladao Fiorentinu i pritisak preneo na Inter koji pod istim nije poklekao. Nerazuri su na strani savladali Udineze i zaostakak za liderom vratili na "minus jedan" - 2:1 (2:0).

Opširnije OVDE.

NAPREDAK - PARTIZAN (tip 2, kvota 1,20) - rezultat 0:3

Posle kriznog perioda koji je imao u finišu jeseni i početkom proleća Partizan je ponovo počeo da igra dobro, da stvara dosta šansi, da piše ubedljive i lake pobede. U neku ruku, koliko god zvučalo kontradiktorno, kao da je pad s prvog mesta oslobodio noge crno-belima, skinuo im s leđa veliki pritisak i kao posledica toga došle su slobodnije, bolje igre, lakše pobede. Takvu je upisao i večeras u Kruševcu, gde je posle dužeg vremena na lak način došao do tri boda. Tri komada u mreži velikog dužnika Napretka, za čuvanje šampionskih nada pred završnih 270 minuta Superlige – 3:0.

Opširnije OVDE.

BARSELONA - MAJORKA (tip 1, kvota 1,32) - rezultat 2:1

Real je svoje završio i pokorio Španiju, ostali mogu da se poređaju po volji. Kako stvari stoje, sve je izvesnije da će Blankosima u leđa prvi gledati najljući rival - Barselona. Verovatno i najslađi detalj kraj šampionske krune madridskog kluba, pogotovo jer je titulu obezbedio mnogo pre kraja prvenstva.

Barselona je iskoristila ozbiljan kiks Sevilje protiv Kadiza, savladala Majorku i preuzela drugu poziciju na tabeli Primere. Bilo je to veče u kojoj su se rušili zidovi kako bi se došlo do minimalne pobede (2:1).

Opširnije OVDE.

PRECRTANO

ROMA - BOLONJA (tip 1, kvota 1,55) - rezultat 0:0

Bolonjin preporod i dalje traje! Već punih mesec dana ekipa iz Emilija Romanje oduševljava Čizmu partijama i daje dodatnu snagu svom treneru Siniši Mihajloviću da se po drugi put izbori sa teškom bolešću. Postao je Rosoblu nerešiva enigma za rivale u Seriji A. I to ne bilo koje timove, već one najveće u Italiji. Početkom aprila je na San Siru je Lukaš Skorupski spustio rampu Milanu, potom Marko Arnautović utišao Juventusove navijače u Torinu, sredinom ove nedelje pokvario šampionske planove Intera na Renato Dalari, a istu sedmicu završio je uzevši skalp još jednoj velikoj ekipi – Romi. Crveno-plavi su pred gotovo prepunim tribinama Olimpika odigrali još jednu defanzivno gotovo perfektnu utakmicu i sasvim zasluženo odnela bod iz Rima – 0:0.

Opširnije OVDE.

GALATASARAJ - SIVAS (tip 1, kvota 1,85) - rezultat 2:3

Klupsku istoriju je Sivas ispisao danas na Bosforu, jer je prvi put u prvenstvu kao gost savladao Galatasaraj – 3:2. Jedini je maler što ni njemu ta tri boda, osim prestiža, ne donose baš ništa. Eto, sada je na tabeli iznad giganta iz Istanbula. Domaćin je poveo golom Gomisa u 10. minutu, ali su gosti uspeli da naprave obrt preko Jatabarea i Ulvestada. Uspeo je Gomis pogotkom iz penala da vrati egal, da bi Oguz u 64. minutu doneo novo vođstvo i pobedu Sivasu.

Opširnije OVDE.

LOKOMOTIVA Z. - DINAMO Z. (tip 2, kvota 1,35) - rezultat 1:1

Modri su tri kola pre kraja šampionske trke dozvolili Hajduku da im se primakne na četiri boda zaostatka, pa u naredna dva kola nemaju više pravo na kiks, s obzirom da je u poslednjem kolu na Maksimiru zakazan najveći derbi hrvatskog fubala. Dinamo ni treći put ove sezone nije uspeo da savlada Lokomotivu, već je vezao drugi uzastopni remi sa nekadašnjom filijalom - 1:1 (0:1). Posebno zanimljivo je to što je ekipu Antea Čačića, večeras na putu ka tituli zaustavio upravo njihov igrač na pozajmici Sandro Kulenović, koji je bio precizan sa bele tačke u 30. minutu utakmice. Konačan rezultat na meču postavio Niko Soldo, autogolomu 50. minutu utakmice.

Opširnije OVDE.


tagovi

rezzime danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara