(©Starsport)
(©Starsport)

Parni valjak ponovo dobio ubrzanje: Trojka u Kruševcu čuva šampionsku nadu

Vreme čitanja: 3min | ned. 01.05.22. | 20:52

Partizan moćan protiv Napretka posle dužeg vremena – 3:0

Posle kriznog perioda koji je imao u finišu jeseni i početkom proleća Partizan je ponovo počeo da igra dobro, da stvara dosta šansi, da piše ubedljive i lake pobede. U neku ruku, koliko god zvučalo kontradiktorno, kao da je pad s prvog mesta oslobodio noge crno-belima, skinuo im s leđa veliki pritisak i kao posledica toga došle su slobodnije, bolje igre, lakše pobede.

Takvu je upisao i večeras u Kruševcu, gde je posle dužeg vremena na lak način došao do tri boda. Tri komada u mreži velikog dužnika Napretka, za čuvanje šampionskih nada pred završnih 270 minuta Superlige – 3:0.

Izabrane vesti

Dve pobede i jedan remi je bilans Partizana protiv Napretka ove sezone, ali taj jedan meč bez pobednika mogao bi u konačnom saldu preskupo da košta crno-bele. Toliko da, ako se ne desi veleobrt, današnji trijumf u Kruševcu, koliko god bio ubedljiv, neće im mnogo značiti. Zato se baš i ne može reći da se Stanojevićev tim osvetio Čarapanima...

Bez ambicija u završnom delu sezone, Napredak nije imao ni snage, a ni kvaliteta da još jednom zagorča život Partizanu ove sezone. Za Kruševljane je prvenstvo suštinski završeno, jer im predaleko izgleda čak i sedmo mesto. Jednu dobru šansu stvorio je domaći tim, preko Jovanovića u prvom poluvremenu i to je bilo sve od njih.

Rikardo Gomeš se ponovo istakao u prvi plan kod Partizana. Postigao je gol za vođstvo Parnog valjka, njegov 25. u Superligi ove sezone, a 33. na svim frontovima. Posle neuspele dve šanse, u kojima nije ni dobio kvalitetne lopte, napadač crno-belih se našao na pravom mestu u 29. minutu i odbitak posle kornera je poslao u mrežu pored skamenjenog Vasiljevića.

Pored razlike u kvalitetu, videla se i velika razlika u ambiciji dva tima od početka meča, pa je Partizan sa lakoćom gospodario terenom i čekao šansu, dok je trener Stanojević s klupe insistirao na strpljivoj igri, bez brzanja, da se čeka pravi trenutak za pravovremeni pas. Natho je dirigovao igrom, Jevtović slao odlične dubinske lopte, Jović se probudio u drugom delu prvog poluvremena i počeo da pravi probleme Napretku...

Kako je meč odmicao u drugom delu, tako je brzina Partizana bila sve veći teret Kruševljanima, nisu uspevali da je isprate. Gol kojim je rešeno pitanje pobednika postigao je Marko Jevtović glavom, na centaršut Bibarsa Natha. To je prvi za visokog vezistu po povratku u Humsku, a Izraelac, majstor za rešavanje, uslovno rečeno, malih utakmica dodao je još jednu asistenciju na svoj konto. Asistencija broj 11 uz isto toliko golova za Natha.

U 73. minutu upravo je Natho izašao s terena, a povratnički debi upisao je Ljubomir Fejsa, koji se zimus, kad i Jevtović, vratio u Humsku.

Pre toga je Partizan došao do gola broj tri, pola posla odradio je Terzić, koji je ukrao loptu defanzivcima Napretka, a njegov centaršut je Marjanović preusmerio u svoj gol.

Runda broj 34 je gotova, ista meta isto odstojanje. Partizan je i dalje na „minus dva“ u odnosu na Zvezdu, vremena i prostora za preokret je sve manje. Za utehu Stanojeviću ostaje što njegov tim ponovo igra dobar, mnogo bolji fudbal nego do pre mesec dana...

NAPREDAK – PARTIZAN 0:3 (0:1)

/Rikardo 29, Jevtović 56, Marjanović 64ag/

Stadion: Mladosti, Kruševac.

Sudija: Stanko Ostraćanin

NAPREDAK (4-2-3-1): Vasiljević – Mršić, Đeković, Kojičić, Spremo – Marjanović, Milovanović – Jovanović (od 79. S. Jovanović), Đuričković (od 87. Džugurdić), Mladenović – Melunović (od 90. Kunić).

PARTIZAN (4-2-3-1): Stevanović – Živković, Miletić, Saničanin, Lutovac (od 62. Obradović) – Zdjelar (od 73. Fejsa), Jevtović – Marković (od 62. Menig), Natho (od 73. Baždar), Jović (od 62. Terzić) – Rikardo.

SUPERLIGA SRBIJE (PLEJ-OF) – 4. KOLO

Nedelja

Vojvodina - Crvena zvezda 0:3 (0:2)

/Sanogo 3, Katai 33, 71/

TSC - Voždovac 1:1 (0:0)

/Vukić 70 - pantović 83/

Napredak - Partizan 0:3 (0:1)

/Rikardo 29, Jevtović 56, Marjanović ag 64/

Ponedeljak

18.30: (1.75) Čukarički (3.50) Radnički Niš (5.10)



tagovi

FK PartizanNapredak KruševacSuperliga Srbije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara