Reuters, ilustracija
Reuters, ilustracija

Rezzime jučerašnjeg dana (sreda): Sevilja i Norič sigurice

Vreme čitanja: 4min | čet. 18.03.21. | 07:00

Pogledajte ko vam je 17. marta doneo novac, a ko prodao...

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari protala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi tipovali u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

Evo kako ste prošli:

ZAOKRUŽENO

SEVILJA - ELČE (tip 1, kvota 1,47) – rezultat 2:0

Teških mesec dana je iza Sevilje. Eliminacija iz Lige šampiona, Kupa kralja, uz to i ligaški porazi od Barselone i Elčea. Međutim, kako su Andalužani pre tri dana savladali Betis, a večeras se revanširali Elčeu u zaostaloj utakmici drugog kola Primere 2:0, deluje da je dobar deo rana zalečen.

Opširnije OVDE.

BAJERN - LACIO (tip 1, kvota 1,35) - rezultat 2:1

Aktuelni šampion Evrope rutinski je dovršio posao započet u Rimu - 2:1. Bajern tako odbranu krune nastavlja slavivši s ukupnih 6:2 u osmini finala. Saberi-oduzmi, posle svega viđenog u ovih 180 minuta, ne bi bilo pogrešno reći da je Bajern u ovom momentu baš za ta četiri gola jači od Lacija. I nešto još važnije - Bavarci su po ko zna koji put pokazali da uz njihovo ime ponajbolje stoji onaj odavno izraubovani epitet kao statusni simbol - "mašina".

Opširnije OVDE.

PSŽ - LIL (tip 1, kvota 1,72) - rezultat 3:0

Pariz ostaje u trci za tripletu, Lil neće previše boleti eliminacija iz Kupa Francuske. Na Parku prinčeva bilo je dosta laganih 3:0 za domaćina, s tim da su oba tima više gledala u budućnost. Parižane čekaju dva pakleno teška susreta u Ligi 1 koja bi mogla da odluče šampiona (za početak gostovanje Lionu predstojećeg vikenda), a u mnogo drukčijoj poziciji nije ni četa Kristofa Galtijea. Lil je, podsetimo, neočekivani lider Lige 1, za vikend ne sme da kiksne protiv Nima, posle čega sledi derbi sezone i novo gostovanje u Parizu.

Opširnije OVDE.

NOTINGEM FOREST - NORIČ (tip 2, kvota 1,82) - rezultat 0:2

Nema ekipe na Ostrvu koja je u prethodnoj deceniji tako lako ulazila i još lakše ispadala iz Premijer lige od Noriča. Kako stvari stoje Kanarinci će ponovo u elitni rang engleskog fudbala jer su večeras u 37. kolu Čemionšipa protiv Notingem Foresta zaslužili deveti uzastopni prvenstveni trijumf. Ide konvoj Noriča kroz nepregledni krajolik Čempionšipa, ruši prepreku po prepreku i približava se hangaru u kojem obitava krem engleskog fudbala.

Opširnije OVDE.

SPARTA PRAG - OSTRAVA (tip 1, kvota 1,42) - rezultat 1:0

Odolevala je Ostrava praškom velikanu u osmini finala kupa sve do završnice duela. A onda je Kaloc u 88. minutu počastio rivala crvenim kartonom i penalom iz kojeg je i rešena utakmica. Siguran izvođač bio je David Hancko pa je tako Sparta vezala peti trijumf u svim takmičenjima.

VIKOMB – BARNSLI (tip 2, kvota 1,63) – rezultat 1:3

Nisu gosti Bog zna kako nadigrali Vikomb, ali su pravovremeno koristili prilike i izbegli bilo kakvu vrstu neizvestnosti u završnici. Počasni gol za Vikomb stigao je u 85. minutu, a Plavi su i drugi put ove sezone morali da čestitaju rivalu na pobedi. Šanse Vikomba da preživi u Čempionšipu iz kola u kolo sve su manje.

ČELSI – ATLETIKO MADRID (tip 1, kvota 2,55) – rezultat 2:0

Uspeo je Atletiko prošle sezone da napravi čudo na Enfildu i izbaci Liverpul ali ovoga puta mu Čelsi ništa slično nije dozvolio. Pobedu od 1:0 iz Madrida, Plavci su nadogradili još ubedljivijom (2:0) na Stamford Bridžu i prošli u četvrtfinale Lige šampiona. A za Atletiko ostaje borba u Primeri što je možda i maksimum ovog tima koji pokazuje sve veće limite.

Opširnije OVDE.

AKRINGTON - SANDERLEND (tip 2, kvota 1,95) – rezultat 0:2

Crne mačke nisu razočarale. Nastavljaju da se bore za povratak u Čempionšip, upisana je peta vezana pobeda, ekipa sa Stadiona svetlosti je u seriji od 10 mečeva bez poraza i posle trijumfa nad Akringtonom sedi na trećem mestu na tabeli Lige jedan, sa dva boda manje od Piterboroa i pet od prvoplasiranog Hala, koji ima i dve utakmice više. Čini se da je Sanderlend na dobrom putu da se vrati u drugi rang. Za 17. trijumf u sezoni najveće zasluge nose strelci Stjuart i Vajk.

PRECRTANO

BLEKBURN - BRISTOL (tip 1, kvota 1,85) – rezultat 0:0

Dominacija Blekburna, ali uzalud. Bristol je izdržao na Ivud parku i ostao četiri boda ispred Roversa. Čak 74 odsto vremena su domaći igrači imali loptu u nogama, pretili duplo više puta (13:6), ali uglavnom jalovo, pa je golman Robinsa O Liri morao samo dva puta da interveniše. Neće remi boleti nijednu ekipu, kako su daleko od doigravanja i plasmana u viši rang, ali i opasne zone, ali "kec" je ipak izostao...

BIRMINGEM - REDING (tip 2, kvota 2,35) – rezultat 2:1

Fudbaleri Birmingema priredili su jedno od najvećih iznenađenja u 37. kolu Čempionšipa. Predvođeni novim trenerom Lijom Bojerom savladili su Reding i naneli bolan udarac ekipi Veljka Paunovića u borbi za mesto u doigravanju. Poveli su već u šestom minutu preko Jutkeviča, ali je Meita posle kornera u 35. minutu poravnao rezultat. Ipak, Plavci stižu do nove prednosti u 71. minutu zahvaljujući pogotku Dina, ispostaviće se i do pobede.

---------------------------------------------------------------------

*Mozzart je spremio veliko iznenađenje u vidu Bonusa dobrodošlice od 100% za sve novoregistrovane igrače. Informišite se o detajima OVDE.

---------------------------------------------------------------------


tagovi

rezzime dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara