Rutina koja uteruje strah u kosti; i da li to traka na Alabinoj ruci nešto sluti?

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.03.21. | 22:53

Lacio bez šanse u Minhenu...

U senci senzacionalističkih medijskih spekulacija da je u Zebener Štrase "pukla tikva", oslikavajući navodne nemale probleme u raju kroz sukob trenera Hansija Flika i sportskog direktora Hasana Salihamidžića, odnosno zvrčke koja bi mogla da šampionu Nemačke oteža odbranu trona (postoji mogućnost da Levandovski i Alaba izostanu s derbija protiv RB Lajpciga početkom aprila), aktuelni šampion Evrope rutinski je dovršio posao započet u Rimu - 2:1. Bajern tako odbranu krune nastavlja slavivši s ukupnih 6:2 u osmini finala.

Saberi-oduzmi, posle svega viđenog u ovih 180 minuta, ne bi bilo pogrešno reći da je Bajern u ovom momentu baš za ta četiri gola jači od Lacija. I nešto još važnije - Bavarci su po ko zna koji put pokazali da uz njihovo ime ponajbolje stoji onaj odavno izraubovani epitet kao statusni simbol - "mašina". Ovoga puta manje zbog predstave koju su pružili - mogu oni to mnogo, mnogo bolje - mnogo više zbog neverovatne sposobnosti da i kad poneki problemčić iz kuće procuri stabilnost i mobilnost ostanu na takvom nivou da ništa i niko ne može da im naudi.

Izabrane vesti

Rezime meča u najkraćem - Lacio nije bio dorastao rival Bajernu, pogotovo ne za ovaj sistem takmičenja, za dvomeč. O tome možda najbolje govori jedan podatak koji su izvukli pedantni statističari i koji kaže: startnih 11 Bajerna u večerašnjem susretu postigli su ukupno 161 gol u Ligi šampiona; Lacijevih 11 koji su započeli utakmicu dobacili su do pet pogodaka u eliti?!

Klasne razlike, nepremostive.

BAJERN - LACIO 2:1 (1:0)

/Levandovski 33pen, Čupo Moting 73 - Parolo 82/

Minhen. Stadion: Alijanc arena.

Sudija: Ištvan Kovač (Rumunija).

Bajern (4-2-3-1): Nibel - Pavar, Boateng, Alaba, Ernandez - Kimih, Gorecka - Sane, MIler, Gnabri - Levandovski.

Lacio (3-5-2): Rejna - Marušić, Ačerbi, Radu - Lazari, Milinković Savić, Eskalante, Luis Alberto, Fares - Murići, Korea.


Flik bez obzira na rezultat iz prve utakmice nije želo da previše tumba tim. Šansu je očekivano dobio Aleksander Nibel na golu, sve ostalo bilo je kao i obično. S druge strane Simone Inzagi je svestan nemoguće misije neke od važnih igrača (poput Ćira Imobilea) ostavio na klupi.

Bavarci su po običaki demonstrirali moć u polju i posedu. U tome ne mogu da im pariraju ni tehnički mnogo potkovaniji timovi, pa nije mogao ni Lacio. Statistički, Rimljani su uspeli da ispariraju zahvaljujući boljoj završnici i kasnom golu Parola, međutim od starta je bilo jasno da neboplavi nemaju kvalitet da se odbrane od uraganske navale koju su večeras činili Sane, Miler, Gnabri i Levandovski.

Robert Levandovski nastavio je seriju golova. Pogodio je u 33. minutu sa bele tačke pošto je prethodno Murići faulirao Gorecku. Bio je to peti pogodak Poljaka ove sezone u Ligi šampiona i 39. u sezoni.

Ako se Lacio nekako i nosio sa Bajernom do tog momenta, posle veoma tanko. Brzim izmenama pasova Bavarci su sve lakše dolazili do gola protivnika. Te kombinacije u poslednjoj trećini terena, sve na prvi dodir, podsetile su na prošlogodišnju rapsodiju u Lisabonu.

Rečenicom - rutina koja uteruje strah u kosti. I utisak da je Flik ponovo majstorski tempirao formu.

Nemci su rano počeli da menjaju i da odmaraju igrače za vikend. Boateng je izašao već na poluvremenu, Leon Gorecka u 64. minutu, Levandovski i Miler u 71. Tada se dogodio svakako jedan od najzanimljivijih detalja na meču. Mada je Jozua Kimih projektivani budući kapiten Bajerna odluka je pala da kapitenska traka s Milerove ruke ode na ruku Davida Alabe.

Dovoljno da ostatak nezanimljivog revanša padne u drugi plan i krenu spekulacije - da li je ovo možda najava nekog veleobrta oko statusa sjajnog Austrijanca? Ili je to Bajern ipak samo rešio da ispoštuje odlazećeg univerzalca i ukaže mu čast za sve što je do sada uradio za klub?

LIGA ŠAMPIONA, OSMINA FINALA

Utorak

Mančester Siti - Menhengladbah 2:0 (2:0) /prvi meč 2:0/

/De Brujne 12, Gundogan 18/

Real Madrid - Atalanta 3:1 (1:0) /prvi meč 1:0/

/Benzema 34, Ramos 60pen, Asensio 84 - Murijel 83/

Sreda

Bajern - Lacio 2:1 (1:0) /prvi meč 4:1/

/Levandovski 33pen, Čupo Moting 73 - Parolo 82/

Čelsi - Atletiko Madrid 2:0 (1:0) /prvi meč 1:0/

/Ziješ 34, Emerson 90+4/


tagovi

Liga šampiona

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara