Kilijan Mbape
Kilijan Mbape

Mbape kao brzi voz preko Lila (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.03.21. | 19:48

Ali momcima Kristofa Galtijea mnogo je važnija utakmica u Parizu koja dolazi posle reprezentativne pauze...

Pariz ostaje u trci za tripletu, Lil neće previše boleti eliminacija iz Kupa Francuske. Na Parku prinčeva bilo je dosta laganih 3:0 za domaćina, s tim da su oba tima više gledala u budućnost.

Parižane čekaju dva pakleno teška susreta u Ligi 1 koja bi mogla da odluče šampiona (za početak gostovanje Lionu predstojećeg vikenda), a u mnogo drukčijoj poziciji nije ni četa Kristofa Galtijea. Lil je, podsetimo, neočekivani lider Lige 1, za vikend ne sme da kiksne protiv Nima, posle čega sledi derbi sezone i novo gostovanje u Parizu.

Izabrane vesti

Ukoliko tom prilikom Lil ostane neporažen biće i definitivno inaugurisan u prvog favorita za titulu, posle čega niko neće ni pominjati ovo loše izdanje u osmini finala kupa.

Maurisio Poketino može da bude zadovoljan što su njegovi momci ostali u trci za tri najvažnija trofeja, posebno što je do trijumfa nad nezgodnim rivalom došao odmorivši neke od najvažnijih igrača. Raspoloženje pomalo kvari povreda Maura Ikardija u ranoj fazi utakmice, međutim utisak je da se radi o preventivnoj izmeni, a ne o težoj povredi zbog koje Argentinac nije mogao da nastavi.

Ikardi je postigao vodeći gol u 9. minutu. Odličnu dugu loptu Markinjosa divno je prihvatio Anhel Di Marija, ubacio pred peterac, da bi se tamo spetljali golman gostiju i defanzivac Tijago Đalo. Ikardi je bio na pravom mestu i samo je ćušnuo loptu u mrežu.

Lil je uglavnom bio ravnopravan rival. Konačan rezultat delo je superiornosti idividualnog kvaliteta domaćeg sastava. Pre svih Kilijana Mbapea. Jedan od najboljih fudbalera današnjice ušao je u smiraj prvog dela umesto povređenog Ikardija i do kraja s dva gola pečatirao plasman u četvrtfinale.

Prvi put nadmudrio je Zekija Čelika, naterao ga da napravi penal koji će sam realizovati (41. minut), a u samoj završnici (sudijska nadoknada) protrčao je pored Đaloa kao brzi voz i rutinski bocnuo preko čuvara mreže Lila za konačnih 3:0.

Lil je imao šansu da zakomplikuje utakmicu u 78. minutu, ali je Jaziči pri rezultatu 0:2 promašio penal...

Mozzart je spremio veliko iznenađenje u vidu Bonusa dobrodošlice od 100% za sve novoregistrovane igrače. Informišite se o detajima OVDE.


tagovi

Francuska Liga 1Kup Francuske

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara