Temu Puki (Reuters)
Temu Puki (Reuters)

Još par stanica i konvoj Noriča u hangaru Premijer lige (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.03.21. | 22:09

Pao Notingem Forest za deveti uzastopni trijumf u Čempionšipu, prekinuta serija Paunovićevog Redinga

Nema ekipe na Ostrvu koja je u prethodnoj deceniji tako lako ulazila i još lakše ispadala iz Premijer lige od Noriča. Kako stvari stoje Kanarinci će ponovo u elitni rang engleskog fudbala jer su večeras u 37. kolu Čemionšipa protiv Notingem Foresta zaslužili deveti uzastopni prvenstveni trijumf - 0:2

Ide konvoj Noriča kroz nepregledni krajolik Čempionšipa, ruši prepreku po prepreku i približava se hangaru u kojem obitava krem engleskog fudbala.

Izabrane vesti

U dva poteza su izabranici Danijela Farkea matirali nekadašnjeg šampiona Evrope, pa devet kola pre kraja ligaškog dela imaju deset bodova više od drugoplasiranog Votforda, 13 u odnosu na Svonsi koji ima utakmicu manje. U nezaustavljivom ritmu koji krasi ekipu sa Kerou rouda poslednjih četrdesetak dana, pitanje je vremena kada će plasman u Premijer ligu dobiti vinjetu zvaničnog.

Ni izostanak Noričevog kralja asistencija Emilijana Buendije nije predstavljao problem. Argentinac je sa deset postignutih i 13 nameštenih pogodaka učestvovao u preko 40 posto pogodaka ekipe. Međutim i bez njega našao se čovek koji će Temua Pukija spojiti sa golom. Lukas Rup je već u devetom minutu proigrao Finca koji je dao novu demonstraciju golgeterske umešnosti pre nego što je postigao 22 ligaški gol, prišavši lideru liste strelaca Ajvanu Toniju na pet golova zaostatka. Pukiju je večerašnji gol bio 11. na poslednjih devet utakmica!

---------------------------------

Mozzart asistenti dolaze na vaš prag radi uplate depozita i isplate dobitaka - svakog dana biće dostupni od 08 do 22, a brojeve telefona na koje ih možete pozvati pronađite OVDE.

---------------------------------

Rup koji je na prve 22 utakmice upisao samo jednu asistenciju, večeras je za 13 minuta igre zabeležio duplo više. Doduše, druga je više plod izuzetno preciznog udarca Kirana Dauela koji je podebljao vođstvo sa distance.

Nakon toga Noriču je bilo dovoljno da pokaže zašto je uz Votford najbolja odbrana Čempionšipa (26 primljenih golova na 37 utakmica). Šumari su za 90 minuta uputili jedan jedini udarac u okvir gola koji je branio Tim Krul.

Fudbaleri Redinga su posle tri vezana trijumfa remizirali sa Notingemom u minulom kolu, a danas su pretrpeli i neočekivan poraz. Ekipa Birmingema slavila je sa novim trenerom Lijem Bojerom i tako zadala bolan udarac četi Veljka Paunovića u borbi za povratak u elitni rang (2:1).

Reding je sjajno otvorio sezonu, ali je usledio veliki pad, umnogome zbog povrede najboljeg strelca Lukasa Žoaa. Kada se sjajni Portugalac vratio u stroj, krenuli su i bolji rezultati, ali poslednja dva ne obećavaju. Birmingem je pred susret 37. kola otpustio trenera Aitora Karanku, nalazi se u borbi za opstanak i večeras je upisao tek devetu pobedu u sezoni.

Šokirali su Plavci goste sa Madejski stadiona već u četvrtom minutu, kada je iskusni Lukaš Jutkevič zatresao mrežu Rojalsa. Usledila je ofanziva Paunovićeve ekipe, dobar slobodan udarac Meitea sredinom prvog poluvremena, kao i još par prilika, ali je Vejn Eteridž bio raspoložen među stativama domaće ekipe. Ipak, u 35. minutu se nije najbolje snašao, pa je Meite posle kornera Olisea uspeo da poravna rezultata.

Sa 1:1 se otišlo na odmor i kada se iščekivao preokret Redinga, usledio je hladan tuš. Štoper Harli Din postiže pogodak u 72. minutu, za novu prednost ekipe sa Sent Endrjuza. Gosti su svim snagama pokušavali ponovo da izjednače, ali nisu uspeli, pa se kući vraćaju praznih šaka.

ČEMPIONŠIP - 37. KOLO

Utorak

Kardif - Stouk 0:0

Derbi - Brentford 2:2 (0:2)

/Gregori 47, Siblej 87 - Toni 8pen, Kanjos 23/

Luton - Koventri 2:0 (2:0)

/Bre 23, Adebajo 42pen/

Midlzbro - Preston 2:0 (1:0)

/Storej 22ag, Tavarnije 51/

Roteram - Votford 1:4 (0:3)

/Ladapo 68 - Sieralta 9, Sar 26, Sema 39, Gosling 69/

Bormut - Svonsi 3:0 (2:0)

/Biling 9, Latibodije 45ag, Groneveld 87/

Sreda

Notingem Forest - Norič 0:2 (0:2)

/Puki 9, Dauel 13/

KPR - Milvol 3:2 (0:2)

/ Ostin 51, Johansen 67, De Vis 86- Valas 6, Benet 39

Vikomb - Barnsli 1:3 (0:1)

/Ikpeasu 85 - Vudro 45+1, Dajk 49, 81/

Birmingem - Reding 2:1 (1:1)

/Jutkevič 4, Din 72 - Meite 35/

Blekburn - Bristol Siti 0:0

Šefild venzdej - Hadersfild 1:1 (1:0)

/Vindas 36 - Paterson 72 ag/

*** kvote su podložne promenama



tagovi

NoričNorič SitiNotingem Forest

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara