Temi Ejbraham (©AFP)
Temi Ejbraham (©AFP)

Rimski bogovi okrenuli leđa Vučici: 46 šuteva, četiri prečke, igrač više i na kraju samo bod (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 14.05.22. | 22:44

Fenjeraš nekako preživeo na Olimpiku

Fudbaleri Rome su remijem protiv Venecije ozbiljno ugrozili šanse da se domognu evroscene preko Serije A (1:1). Imali su više od igre, sijaset prilika pred golom poslednjeplasiranog tima italijanskog prvenstva i prosto je neverovatno da nisu uspeli da slave, posebno što je rival brojčano bio slabiji još od 32. minuta kada je Sofjan Kijine zaradio direktan crveni karton. Neverovatno je šta su izabranici Žozea Murinja promašili, ali mora se priznati i da im je sreća okrenula leđa. Uputili su 46 šuteva, 16 u okvir i četiri puta pogodili prečku. Na kraju je tim koji će naredne sezone igrati Seriju B primio samo jedan gol.

Nema sumnje da će mediji širom Evrope osuti drvlje i kamenje po Žozeu Murinju, koji nije uspeo da pobedi prežaljenu Veneciju i to sa igračem više. Ali šta su još mogli da urade njegovi izabranici? Kada je Lorenco Pelegrini iz slobodnjaka sa 20 metara pogodio prečku u 57. minutu, bio je to treći put da se zatresao okvir gola gostiju. Nikada više Vučica nije pogađala prečku na jednoj utakmici Serije A, a onda je Nikola Žalevski u 89. minutu ponovo zaljuljao okvir projektilom.

Izabrane vesti

Golman venecije Niki Menpe je imao veče karijere, pošto je zabeležio čak 15 odbrana. Na sve to, od ovih 30 šuteva koji su završili pored mete, dobar deo je bio tek za koji centimetar neprecizan... Zaista nestvaran rasplet na Olimpiku. Na ovakve utakmice smo možda navikli u Football Manager video igrici i ponavljali u sebi kako tako nešto nema veze sa realnošću dok smo gužvali miš, udaraili u tastauru. Ali eto, dešavaju se takve stvari i u jednoj od najboljih evropskih liga.

Vučica je remijem ozbiljno ugrozila šanse da se obezbedi mesto na međunarodnoj sceni. Šesta je sa 60 bodova, samo jednim više od Fjorentine i Atlante koji tek igraju mečeve 37. runde. Ostaje joj da se nada kiksevima direktnih rivala, ali ima i rezervnu opciju. Ako u finalu Lige konferencije savlada Fajenord, obezbediće mesto u Ligi Evrope naredne takmičarske godine, pa će trofej dodatno dobiti na značaju. Ovaj bod odavno prežaljenoj Veneciji nije značio apsolutno ništa, ali slaviće ga jer je preživela oluju.

Gosti su poveli već u prvom minutu. Sjajno je Aramu centrirao sa desne strane, a David Okereke samo okrznuo loptu glavom i poslao je u mrežu nemoćnog Ruija Patrisija sa nekoliko metara. Dominirala je Roma u nastavku, a onda je Kijine napravio glupost u 32. minutu kada je šutnuo protivničkog igrača daleko od lopte. Zaboravio je izgleda na jednu stvarčicu koja se zove VAR. Vraćen je snimak i utvrđeno da je štoper gostiju zaista napravio glupost, pa mu je sudija Soca pokazao put u svlačionicu.

Usledila je kanonada Rome. Ne toliko do kraja prvog poluvremena, ali u drugom su Murinjovi puleni uputili 33 udarca ka protivničkom golu. Pretili su dakle u proseku na svakih minut i po (koji sekund više jer je drugi deo produžen za osam minuta). Nisu to bili neozbiljni pokušaji, ali crni oblak se nadvio nad Olimpikom večeras. Menpe je začarao mrežu, a čaroliju je uspeo da na kratko prekine samo Eldor Šomurodov. Uzbekistanac je pokupio jedan odbitak i u 76. minutu zakucao loptu u mrežu. Nije ni magija mogla da ga zaustavi.

Iako je probušio nevidljivi zid, rupa kao da se očas zakrpila. Nastavili su da prete domaći igrači, pucali su iz svih oružja, ali mreža je mirlovala. U poslednjim sekundama su fudbaleri Rome tražili i penal zbog igranja rukom, sudija se nije oglasio, a onda je pukla kontra Venecije, koju je u poslednji čas klizećim startom zaustavio jedna od defanzivaca Vučice. Gledao se potom snimak, utvrđeno je da nema materijala za najstrožu kaznu i odsvirao kraj. Pravda na kraju nije zadovoljena.

SERIJA A – 37. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Subota

Empoli - Salernitana 1:1 (1:0)

/Kutrone 31 - Bonacoli 76/

Udineze - Specija 2:3 (1:2)

/Molina 26, Mari 90+4 - Verde 35, Đasi 45+3, Mađore 47/

Verona - Salernitana 0:1 (0:1)

/Brekalo 19/

Roma - Venecija 1:1 (0:1)

/Šomurodov 76 - Okereke 1/

Nedelja

12.30: (2,50) Bolonja (3,50) Sasuolo (2,95)

15.00: (1,90) Napoli (3,60) Đenova (4,40)

18.00: (1,77) Milan (3,70) Atalanta (4,60)

20.45: (7,75) Kaljari (4,80) Inter (1,40)

Ponedeljak

18.30: (4,40) Sampdorija (3,60) Fjorentina (1,90)

20.45: (2,45) Juventus (3,40) Lacio (3,05)

***kvote su podložne promenama



tagovi

RomaVenecijaSerija AEldor ŠomurodovDavid OkerekeŽoze Murinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara