Kristijano Ronaldo (©Reuters)
Kristijano Ronaldo (©Reuters)

Ronaldo ne uči na greškama, ide glavom kroz zid: Selektor ga upozorio, možda će ostati i bez trake

Vreme čitanja: 3min | pon. 05.12.22. | 22:04

Prva zvezda Portugala igra se sa vatrom...

Neko nauči na lakši način, a neko se vodi onom da je ponavljanje majka znanja. Kristijano Ronaldo nekoliko puta voli da utvrdi gradivo, očigledno da ništa nije naučio iz epizode sa Erikom ten Hagom. Voli portugalski as da ide glavom kroz zid, zbog toga je došlo do prevremenog rastanka sa Mančester junajtedom – mada, možda je u tom slučaju baš to i želeo – a sličan greh ponovio je i na Mundijalu u Kataru.

Osvajač pet Zlatnih lopti ne uči na sopstvenim greškama, posle najnovijeg ispada je to kristalno jasno. Egocentrični Portugalac, koji je pred potpisom dvoipogodišnjeg ugovora sa Al Nasrom iz Saudijske Arabije teškog 500.000.000, posle holandskog stratega stao je na žulj i Fernandu Santosu. Negodovao je Kristijano Ronaldo kada ga je selektor zamenio protiv Južne Koreje, i uspeo je u portugalski kamp da unese nemir uoči okršaja sa Švajcarskom u osmini finala (ponedeljak, 20.00).

Izabrane vesti

Kristijano Ronaldo bio je besan što ga je Fernando Santos izvadio iz igre na isteku jednog časa igre – zamenio ga Andre Silva – gestikulirao je u prolazu. A, zatim se i pravdao. Stavio je kažiprst na usne kada je napuštao teren, a kasnije je tvrdio da ga je Čo iznervirao i da je njemu dobacivao…

Pre nego što sam zamenjen, jedan njihov igrač mi je govorio da se ubrzam”, rekao je Ronaldo i dodao:

Odgovorio sam mu da ućuti, on nema nikakva ovlašćenja, ne mora ništa da kaže”.

U grupnoj fazi je Kristijano Ronaldo postao prvi igrač koji je tresao mrežu na pet različitih planetarnih smotri, bio je startni centarfor u sve tri utakmice, ali bi, možda, meč osmine finala sa Švajcarskom mogao da počne i sa klupe. Nimalo Fernando Santos nije bio oduševljen novim ispadom prve zvezde tima.

Na konferenciji za medije Santos nisu zaobišla pitanja o statusu Kristijana Ronalda

Jesam li video slike? Da, i ne dopadaju mi se uopšte. Nimalo mi se ne sviđaju. Stvarno mi se nisu dopale”, ponovio je više puta Santos da bi svima stavio do znanja, pa i Kristijanu Ronaldu, i nastavio:

Ali od tog trenutka, pa nadalje, sve je gotovo po tom pitanju. Ove stvari se rešavaju iza zatvorenih vrata. To je rešeno. Stavili smo tačku i fokusirani smo na sutrašnji meč”.

Fernando Santos nije želeo da potvrdi, ali ni da opovrgne, hoće li Kristijano i protiv Švajcaraca biti kapiten. Samim tim ni da li će startovati.

Ko će biti kapiten odlučim kada dođem na stadion. I dalje ne znam kakav ću sastav izvesti”, zaključio je selektor Portugala.

Nalazi se Kristijano Ronaldo na tankom ledu. Jedan pogrešan potez – ovo mu je, verovatno, bilo poslednje upozorenje pred isključenje – i propašće.



tagovi

Kristijano RonaldoFernando Santosreprezentacija Portugalareprezentacija ŠvajcarskeKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara