©Reuters)
©Reuters)

Cicipas osetio brazilski njuh za šljaku, čeka se Nadalov oproštaj

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.04.24. | 14:10

Grk eliminisan na prvoj prepreci Mastersa u Madridu, glavni događaj dana biće potencijalno poslednji Rafin meč u Magičnoj kutiji

Novaka Đokovića nema u Madridu, a to značajno poboljšava šanse svih ostalih. Janik Siner, Karlos Alkaras, Kasper Rud i Stefanos Cicipas važili su za najveće favorite treće "hiljdarke" u godini, a Cicipas je svoje šanse za kontinuitet dobrih igara već prokockao. Na titulu iz Monte Karla i finale Barselone, nije uspeo da nadoveže i treći uspeh, pošto je Tijago Monteiro pokazao brazilski njuh za šljaku i u stilu Guge Kertena odigrao meč protiv sedmog tenisera sveta. Za nešto više od sat i po igre, trijumfovao je Južnoamerikanac 2:0 (6:4, 6:4) i plasirao se u treće kolo (šesnaestina finala) madriskog Mastersa.

Jeste Cicipasov poraz obeležio dosadašnji tok turnira, ali čitav teniski svet iščekuje duel Rafaela Nadala i Aleksa De Minora (ne pre 16.00). Drugi igrač u istoriji po broju osvojenih grend slem titula izjavio je pre nekoliko dana da će mu ovo biti poslednje učešće u karijeri u Kaha Mahiki, što automatski znači i poslednji pred španskom publikom (osim ako kojim slučajem ne prijavi Dejvis Kup u Malagi). De Minor je prošle sedmice eliminisao Nadala sa turnira u Barseloni, a žreb je po 38-godišnjaka bio nepovoljan, jer mu je i drugi put zaredom dodelio eksplozivnog Australijanca.

Izabrane vesti

Svoj prvi meč u Madridu odigrao je i najbolji igrač dosadašnjeg toka sezone. Janik Siner je u italinskom okršaju preslišao Lorenca Sonega i starijem sunarodniku prepustio samo tri gema (6:0, 6:3). Oko 16.00 na teren će i Danil Medvedev. Protivnik četvrtog tenisera sveta biće Italijan Flavijo Koboli. Jedini srpski igrač koji će danas pokušati da izbori igranje u trećem kolu Miomir Kecmanović ima jedan od najtežih mogućih poslova na ATP turu u ovom trenutuku. Mišin rival biće finalista mastersa u Monte Karlu i osvajač turnira iz serije 500 u Barseloni - Kasper Rud. Taj duel je poslednji u čitavom današnjem programu i neće početi pre 21.30.


tagovi

Rafael NadalStefanos CicipasTijago Monteiro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara