(©Reuters)
(©Reuters)

Juventus u dugovima do guše, Ronaldo hoće da ga zakopa: Na osnovu tajnog dokumenta potražuje 19.900.000

Vreme čitanja: 3min | ned. 04.12.22. | 14:16

Stara dama tone sve dublje i dublje…

Situacija u Juventusu je iz dana u dan sve gora i gora. Niz detonacija pokrenula je ostavka Andree Anjelija, predsednik Juventusa podneo je neopozivu ostavku, a njegov primer sledili su najbliži saradnici. I zatim je klupko počelo da se odmotava, svaki dan se iznosi prljav veš iz torinskog kluba.

Juventusova uprava na odlasku je izdala revidirani finansijski izveštaj, podvučeni gubici za okvir od godinu dana (period od leta 2021. do leta 2022. godine) su 239.300.000 evra. Samo što je Bord direktora objavio podatke, UEFA je pokrenula istragu protiv Stare dame zbog finansijskih malverzacija. Našao se Juventus na tapetu zbog famoznog finansijskog fer-pleja, a omču oko vrata dotegnuće mu Kristijano Ronaldo.

Izabrane vesti

Na Nou Kampu je svojevremeno „pukla cev“ curile su poverljive informacije. Barselona je je isplivala iz afere burofaks i sličnih, i nije jedina koja je potpisivala tajne dokumente. Oni bi Juventusu mogli da dođu glave. Nalaze se Bjankoneri u najvećoj krizi još od Kalčopolija, nesreća nikada ne dolazi sama i sada će svaka „ptica grabljivica“ tražiti deo svog kolača i želeti da naplati što pre ono što joj se duguje. Da ne bi bilo prekasno...

Pre nekoliko dana Marka je plasirala vest da je Kristijano Ronaldo, sa koji je Mančester junajted raskinuo saradnju dok je na Mundijalu u Kataru, dobio pojačanu verziju ugovora od Al Nasra od koje staje pamet. Arapi su na sto stavili ponudu tešku 200.000.000 evra po sezoni, uključujući platu i novac od marketinških prava. A, ugovor bi bio oročen na dve i po sezone.

Dakle, to bi značilo da bi Kristijano Ronaldo, ukoliko stisne ruku čelnicima kluba iz Saudijske Arabije, zaradio 500.000.000 evra. I kao da mu to nije dovoljno, već je podsetio agenta da mu Juventus nije isplatio 19.900.000 iz korona sezone. Ovu vest plasirala je italijanska Gazeta.

Kristijano Ronaldo se poziva na tajni dokument koji je potpisao sa Juventusom tokom 2020. godine. On je tada javno pristao na smanjenje plate, kako bi u teškom periodu klub lakše funkcionisao, ali je iza zatvorenih vrata, daleko od očiju javnosti i saigrača, potpisao da će mu torinski klub taj novac isplatiti.

E, pa izgleda da je došlo vreme na naplatu.

Portugalac je unajmio tim advokata koji će prvo ispitati situaciju u Juventusu i prouče bilanse, pre nego što uputi zvaničan zahtev za isplatu. Sve dokumente Kristijano Ronaldo potpisao je sa Andreom Anjelijem, koji je digao ruke od Stare dame i u procesu je napuštanja broda čiji je bio dugogodišnji kormilar.

Juventusov brod tone sve dublje i dublje, nova uprava će naslediti pozamašne dugove. Neće biti lako Bjankonerima da se izvuku iz živog blata u kome se nalaze,a neće biti ni iznenađenje ako se uskoro još neko iz tog perioda javi i krene sa potraživanjima.

Prvi „đavo“ je došao po svoje.



tagovi

Kristijano RonaldoJuventus

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara