Kristijano Ronaldo (©Reuters)
Kristijano Ronaldo (©Reuters)

GOTOVO: Brojimo poslednje Ronaldove dane na vrhunskom nivou, od Nove godine u Saudijskoj Arabiji

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.12.22. | 13:00

Nije vrhunski fudbal, ali jeste vrhunski ugovor

Marka je prva najavila, Marka je i potvrdila: Kristijano Ronaldo će od 1. januara i definitivno biti igrač saudijskog Al Nasra. Ujedno i najplaćeniji fudbaler sveta, jer će za dve godine dobiti nešto manje od pola milijarde evra.

Po godini skoro 200.000.000, računajući tu i prihode od marketinških prava i reklama koje će snimiti. Daleko više od 75.000.000 i 70.000.000 evra koliko trenutno mogu da dobace Lionel Mesi i Nejmar, ne samo od ugovora.

Izabrane vesti

Istina, Ronaldo će reći zbogom vrhunskom fudbalu i od Nove godine će igrati na stadionu kapaciteta 25.000 mesta. Sa igračima koji verovatno nisu mogli ni da zamisle da će deliti svlačionicu sa jednim od najvećih fudbalera današnjice.

Međutim, posle fijaska sa Mančester junajtedom – koji je uz mnogo galame napustio dva dana pre početka Mundijala – niko u Evropi nije želeo Portugalcu da ponudi ni delić ovoga što će imati u Rijadu.

Najveći evropski klubovi ignorisali su ga još letos kada je dizao buku, pa je sada Ronaldo razmišljao i o američkoj MLS ligi, ali kada su Saudijci na ceduljici napisali koliko nude… Da se ne lažemo, Ronaldo će početkom februara proslaviti 38. rođendan i bio bi lud da odbije ovoliko para.

U Rijadu će mu trener biti Rudi Garsija, a društvo će mu praviti i Španac Alvaro Gonzales, Kolumbijac David Ospina, Kamerunac Vensan Abubakar, Brazilci Luiz Gustavo i Taliska… Ali da se ne lažemo, šta smo gledali od Ronalda gledali smo. Ovo je njegov kraj, bar kada govorimo o fudbalu na najvišem nivou.


tagovi

Katar2022Al NasrKristijano Ronaldo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara