Radu Dragušin (AFP)
Radu Dragušin (AFP)

Rumun je najtraženiji fudbaler Evrope: Totenhem će platiti, Bajern ima rok do kraja dana

Vreme čitanja: 3min | uto. 09.01.24. | 10:31

Pada nacionalni transfer rekord

Poslednji put kada je Rumunija imala fudbalera oko kojeg su se otimali najveći evropski klubovi, bilo je to pre više od 20 godina. Tada je Adrijan Mutu prešao u Čelsi iz Parme za 19.000.000, a Kristijan Kivu iz Ajaksa u Romu za 18.000.000. To su i dalje dva najskuplja transfera rumunskih fudbalera u istoriji.

Ali, došao je momenat da se i to promeni...

Izabrane vesti

Rumunija opet ima fudbalera koji je zaludeo Evropu i koji će nakon dve decenije srušiti nacionalni transfer rekord. Đenovin štoper Radu Dragušin je na meti gomile evropskih velikana i danas bi priča trebalo da dobije epilog. Trenutno je najbliži prelasku u Totenhem ali Bajern ima šansu da do kraja dana prеоkrene situaciju. Napoli i Milan su izgleda otpali iz trke...

Zašto su svi poludeli za Dragušinom?

Rumunski štoper ima 21 godinu, visok je 191 centimetar i ove sezone je odigrao svaki minut za Đenovu u Seriji A. Statistika kaže da je samo Virdžil van Dajk u „ligama petice“ manje puta predriblan ove sezone od Dragušina. Agresivnost i sjajna fizika su glavne karakteristike rumunskog štopera koji može da igra i kao desni bek. Izuzetno je brz i jak, odličan u pritisku na loptu i situacijama ’1 na 1’. Skok igra mu je takođe jak adut, a što se tiče tehnike, ima zadovoljavajući pas i pogotovo dugu loptu. Sve to ga je učinilo poželjnom metom za velike klubove.

Dragušin je još kao 15-godišnji tinejdžer došao u Italiju kada ga je za oko 2.000.000 evra kupio Juventus. Ali u Torinu nikada nije dobio pravu šansu. Kalio se po pozajmicama u Sampdoriji, Salernitani i na kraju Đenovi koja ga je letos otkupila za 5.500.000 evra. I 20 odsto od naredne prodaje što znači da se Staroj dami smeši još oko 6.000.000 evra.

Totenhem je prvi krenuo u realizaciju Dragušinovog transfera ali nije išlo lako jer je Đenova odredila cenu od 30.000.000 evra i naruku joj je išlo interesovanje ostalih klubova. Pre svih Napolija koji je u jednom trenutku delovao kao favorit. Ponudio je 20.000.000 evra plus talentovanog beka Zanolija koji se odavno sviđa Đenovi.

Totenhem je reagovao i poslao bolju ponudu: 25.000.000 evra fiksno plus 5.000.000 kroz bonuse. Praktično, ono što je Đenova tražila od početka. Taman kada su se na Marasiju spremali da prihvate ponudu, još dva kluba su upala u igru i nastala je pomama.

Javio se i Bajern kojem je takođe neophodan štoper. Čim je čuo za interesovanje bavarskog giganta, Dragušin je tražio od Đenove da sačeka na zvaničnu ponudu iz Minhena. Njemu se više ide u Bajern ali Totenhemova ponuda je bolja. U međuvremenu je probao i Milan nudeći 10.000.000 evra i mladog napadača Lorenca Kolomba koji se dopada Đenovi ali je to bila najslabija ponuda i glatko je odbijena.

Totenhem je sinoć ubrzao pregovore i na prvobitnu ponudu dodao i pozajmicu Đeda Spensa koji se vratio iz Lidsa. Bolje od toga, Đenova će teško dobiti...

Ali igrač je zamolio klub da sačeka do kraja dana očekujući ponudu iz Minhena koja bi mogla da dostigne granicu od 30.000.000 evra. Tako je iz Bajerna obećano njegovom agentu ali ponude još nema i Đenova vrši pritisak na igrača da prihvati transfer u Totenhem.

Bajern ima rok do kraja dana da izjednači ili nadmaši ponudu Totenhema. Ako to ne uradi, Dragušin sutra putuje za London i postaje najskuplji Rumun u istoriji fudbala.


tagovi

Zimski prelazni rok 2024Radu Dragušin

Obaveštavaj me

Totenhem
Bajern
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara