Sadik Abubakar sa saigračima iz Sremske Mitrovice (©Facebook/Fudbalski klub "Radnički" Sremska Mitrovica)
Sadik Abubakar sa saigračima iz Sremske Mitrovice (©Facebook/Fudbalski klub "Radnički" Sremska Mitrovica)

Sadik adut Radničkog na gostovanju u Gornjem Milanovcu

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.08.22. | 14:57

Štopera iz Gane u nedelju od 19 časova ga očekuje megdan sa Metalcom, jednim od najjačih timova Mozzart Bet Prve lige Srbije

Zanimljiv put je prešao fudbaler iz Gane Sadik Abubakar. Od Voriorsa iz Akre, preko Švedske i Smedereva ovaj 24-godišnji defanzivac se našao u Sremskoj Mitrovici, gde pokušava da ponovi uspeh iz prošle sezone, kada je sa Radničkim igrao plej-of Mozzart Bet Prve lige Srbije. Posle prva tri kola Sremci još ne znaju za pobedu i osvojili su dva poena, a crni niz će probati da prekinu u nedelju od 19 časova protiv Metalca u Gornjem Milanovcu.

Radnički je značajno izmenio tim tokom leta, bilo je i dolazaka i odlazaka, ali u defanzivi nije bilo rokada. Odbrana, sa Abubakarom u njenom srcu je dobro uigrana i najveći je adut crveno-belih na teškom gostovanju u 4. kolu.

Izabrane vesti

Dejan Janković, Vladimir Ilić i ja smo trojac koji je u Radničkom od momenta kada je klub ušao u Prvu ligu Srbije. To što sam se ovde zadržao tako dugo govori puno toga, pre svega da sam ja kao igrač ovde zadovoljan, ali i da uprava kluba isto tako vrednuje ono što pružam na terenu. Inače, u Srbiji sam pre Radničkog igrao u Smedervu, međutim mislim da sam se tek igrama u Sremskoj Mitrovici afirmisao na pravi način“, rekao je Abubakar za Sremske Novine.

Afrikanac je odigrao svaki minut u prva tri kola, a prošlog vikenda je u remiju sa lokalnim rivalom Inđijom (1:1) dobio žuti karton.

Lično, mislim da sam se i sam dosta promenio od kako sam u Mitrovici, stekao sam dosta iskustva, znatno poboljšao svoju igru, a težim da i dalje napredujem u svakom pogledu“, dodao je Abubakar.

19.00: (1,40) Metalac Gornji Milanovac (4,20) Radnički Sremska Mitrovica (7,75)

Radnički ne zna za pobedu, a Metalac za poraz. Milanovčani su kod kuće savladali Radnički iz Novog Beograda (2:0) i Vršac (4:1), dok su odigrali 2:2 na gostovanju Inđiji.

U obavezi smo da potvrdimo kvalitet iz prošlog kola. Da dokažemo svima od čega smo, da to nije bila slučajnost ili loš dan Vrščana. Međutim, ne određuje samo to težinu utakmice s Radničkim. Ona će dati odgovor za šta smo spremni kroz jedan duži period. U tom smislu čeka nas možda i najvažniji meč sezone. Neko će reći da je još rano da se utakmicama daje ovakav predznak, ali to će zaista umnogome odrediti dalji tok prvenstva za nas. Bez obzira na mlad tim, neophodno je da pokažemo dodatni nivo zrelosti i čvrstine, veći nego protiv Vršca, baš da bismo sebi trasirali put onako kako se očekuje“, poručio je trener Metalca Dejan Rađenović.

Metalac i Radnički iz Sremske Mitrovice se još nisu sastali u takmičarskom meču. Odigrali su jednu prijateljsku utakmicu, u junu ove godine u sklopu priprema, a tada su Sremci slavili sa 1:0.

---------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

--------------------

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 4. KOLO

Petak

Vršac – RFK Novi Sad 2:0 (1:0)

/Pavlov 13, Ivić 83/

Subota

Inđija - Mačva 3:0 (3:0)

/Đurić 3, Stojanović 21p, 31/

Grafičar - IMT 1:0 (1:0)

/Mijatović 42/

Jedinstvo UB - Železničar 0:2 (0:0)

/Zuvić 51, Lainović 86/

Radnički NB - Loznica 2:0 (0:0)

/Đokić 49p, Rakić 69/

Sloboda - Rad 1:1 (0:1)

/Ristić 69p - Markišić 5/

Nedelja

19.00: (1,40) Metalac Gornji Milanovac (4,20) Radnički Sremska Mitrovica (7,75)

Ponedeljak

20.00: Trajal Kruševac – Zlatibor Čajetina

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Mozzart Bet Prva liga SrbijePrva liga SrbijeRadnički Sremska MitrovicaMetalac Gornji MilanovacSadik Abubakar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara