©AFP
©AFP

Sadik samouveren: Spreman sam da zamenim Osimena

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.01.22. | 13:41

"Osećam se blagosloveno, nemam pritisak, ovo je kao ostvarenje dečijeg sna", kaže napadač Almerije

Umar Sadik se nalazi među trojicom napadača koji će konkurisati za zamenu Viktora Osimena u špicu napada Nigerije na Kupu afričkih nacija i spreman je da ugrabi šansu ukoliko mu se bude ukazala prilika.

Osimen je otpao zbog toga što je zaražen Kovidom 19, a pored napadača Almerije, za tu poziciju konkurišu još Odion Igalo iz Al Šababa i Tajvo Avonji iz Union Berlina.

Izabrane vesti

"Osećam se blagosloveno, nemam pritisak, ovo je kao ostvarenje dečijeg sna. Tri napadača su u konkurenciji i svi smo veoma motivisani da predstavljamo našu zemlju. U fudbalu je svaka utakmica drugačija, posebno ako je sva pažnja usmerena na vas. Potpuno sam miran i čim budem imao priliku iskoristiću je na najbolji mogući način", rekao je Sadik.

Izostanak napadača Napolija biće veliki problem za Super olove u Kamerunu (9. januar - 6. februar).

"Osimen je sjajan napadač, vrhusnski irač, ali nadamo se da ćemo svi zajedno sa ekipom doneti rezultate koje ova zemlja zaslužuje", dodao je nekadašnji napadač Partizana.

Sadik još uvek nema zvaničan nastup u seniorskom timu Nigerije, ali je izvesno da će to učiniti upravo u Kamerunu. Boravak u Partizanu ga je u potpunosti vratio na fudbalsku mapu, a potom se dodatno nadogradio u Almeriji. Odličnim partijama u kontinuitetu zaslužio je prvo poziv u martu prošle godine u kvalifikacijama sa Kup nacija, a potom se našao i na konačnom spisku selektora Agustina Eguavona.

Nigerija se nalazi u grupi D sa Egiptom, Sudanom i Gvinejom Bisao, a prvi meč igraće 11. januara sa Egiptom, što će biti jedan od derbija otvaranja turnira.


tagovi

Umar Sadik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara