Foto: Reuters
Foto: Reuters

Sari od Lotita tražio Ilića: Srbin potencijalna zamena za Sergeja

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.05.22. | 14:39

Fudbaler Verone na listi želja brojnih klubova, u trku se uključio i Lacio

Dva kola Serije A preostala su do kraja sezone i definisanja konačnog plasmana klubova na Apeninskom poluostrvu, međutim pored fokusa usmerenog ka završnim izazovima klubovi krajem oka već pažnju usmeravaju ka letnjim reorganizacijama.

Jedan od timova koji istovremeno razmišlja o rezultatima na poslednja dva koraka i kroji planove za naredni prelazni rok je i Lacio imajući u vidu da tim iz italijanske prestonice susrete sa Juventusom i Veronom dočekuje sa ciljem da zadrži aktuelnu poziciju i izbori mesto u Ligi Evrope dok paralelno razmišlja o potencijalnim pojačanjima.

Izabrane vesti

Spisak želja Lacija do početka letnje pijace će izvesno pretrpeti određene promene, međutim jedno od imena koje se već sada nalazi na njemu je Ivan Ilić, talentovani vezista Verone. Fenomenalna sezona u u aktuelnoj sredini i potpuni fudbalski procvat doprineli su da Ilić postane deo brojnih izveštaja evropskih skauta i želja mnogih klubova na Apeninskom poluostrvu. Nakon što su interesovanje za mladog Srbina iskazali Napoli, Milan i Inter, u trku se uključio i Lacio, saznaju italijanski mediji.

Prema informacijama sa Apenina, Maurisio Sari je prilikom nedavnog susreta sa Klaudijom Lotitom istakao želju da u svom timu naredne sezone ima mladog vezistu Verone, međutim sudbina Srbina u značajnoj meri zavisiće od sunarodnika koji već nosi nebeskoplavi dres. Potencijalni transfer Ilića postao bi znatno realnija opcija u slučaju da Rim napusti Sergej Milinković Savić. Iskusniji od dvojice srpskih vezista od jednog do drugog prelaznog roka se dovodi u vezu sa brojnim evropskim klubovima, a letnja pijaca koja sledi mogla bi da konačno donese transfer i značajan priliv sredstava Laciju. Takav rasplet odrešio bi ruke Sariju, a klub iz italijanske prestonice učinio konkurentnim ostalim interesentima.

Sari je želju da angažuje Nišliju rođenog 2001. godine već predočio klupskim čelnicima, a prema pojedinim procenama za slobodu talentovanog fudbalera poniklog u Crvenoj zvezdi biće neophodno oko 20.000.000 evra.

Iako su u Rimu svesni da period Ilićevog fudbalskog sazrevanja još traje, u mladom Srbinu vide idealnog naslednika Sergeja Milinkovića Savića i igrača koji bi rastao zajedno sa rezultatima kluba u narednom periodu, a priliku da ga vide na delu između ostalog će imati u poslednjem kolu kada Verona gostuje Laciju.

Podsetimo, Ilić je nakon transfera iz Ljutice Bogdana u Mančester Siti sticao iskustvo na pozajmicama u Zemunu, Bredi i Veroni, koja je posle dobrih igara otkupila mladog fudbalskog arhitektu za 7.500.000 evra.


tagovi

Ivan Ilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara