Strahinja Eraković i Nemanja Radonjić (MN Press)
Strahinja Eraković i Nemanja Radonjić (MN Press)

Selektor o Radonjiću i Erakoviću: Mirno spavam, savest mi je čista

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.05.24. | 11:29

Piksi objasnio zašto nema dvojice koji su bili u Kataru

Nije bilo mnogo iznenađenja na spisku selektora Dragana Stojkovića Piksija za EP u Nemačkoj. Kao i pred Katar, strateg Orlova je pozvao ono najbolje što je imao na raspolaganju.

Mala iznenađenja su odsustva Nemanje Radonjića i Strahinje Erakovića, a Stojković je to danas i obrazložio.

Izabrane vesti

“Nemam običaj da govorim o momcima koji nisu na spisku… Sve su to divni momci i odlični profesionalci. Nikome vrata reprezentacije nisu zatvorena, niti će će biti. Nemam ličnih problema, ne samo u slučaju sa Radonjićem. Odluka je takva kakva je na osnovu statistika i onoga što sam pratio i gledao”, rekao je Stojković.

Radonjić je rekao da neće igrati za reprezentaciju dok ste vi selektor?

“Ja sam neko ko je otvoren i nemam razlog da bilo šta krijem i pravim teorije zavere. Imam odličan odnos sa igračima. Šta je ko rekao i da li je rekao, u to ne ulazim. Kada bi stigao poziv, on bi se odazvao. To je moje mišljenje. Cenim ga puno, mislim da je odličan fudbaler, ali neke stvari su nedovoljne da biste bili ovde. Vi novinari ste dobri statističari i vodite računa o tome. On to mora da pokaže da pokaže i želim mu brz povratak u reprezentaciju”.

Na spisku se nije našao ni Strahinja Eraković.

“Da bi neko došao, neko mora i da ode. Moja ideja je da idemo šest centralnih bekova. Ne sedam, osam ili devet. Odluka je takva kakva je. Erakovića cenim, budućnost je našeg fudbala i očekujem da se brzo vrati u reprezentaciju. Nikakav sukob ne postoji, niti će postojati. Svi igrači koji su bili pozivani, dobijali su te pozive zbog kvaliteta, a ne zbog prijateljskih i kumovskih razloga. Bitno je da ja to znam, da mi je savest čista i da mirno spavam”, zaključio je Stojković. 


tagovi

EURO 2024Nemanja RadonjićStrahinja ErakovićDragan Stojković Piksifudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara