Ševa: Srbija najjača iz trećeg šešira

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.12.18. | 14:28

„Izbegli smo Nemce ili oni nas“, kaže selektor Portugalije, Fernando Santoš

Oprez izbija iz usta Fernanda Santoša. Mada mu uloga prvaka Evrope daje komociju, selektor Portugala je svestan zamki postavljenih na kvalifikacionom putu na novi završni turnir, zbog čega oprezno komentariše sastav Grupe B, u kojoj su, osim Kristijana Ronalda i društva još selekcije Ukrajine, Srbije, Litvanije i Luksemburga.
Za dva mesta koja viode dalje konkurišu tri tima, a jedan od njih je upravo Portugalija. Tačno je, izbegli smo Nemce, međutim, može da se kaže i da su oni izbegli nas“, ukazuje Santoš koliko je bilo značajno da se mimoiđe sa najopasnijim sastavom iz drugog šešira.

Izabrane vesti

Fokus je već na rivalima koje mu je dodelio žreb u Dablinu.
I Ukrajina i Srbija su teški rivali, potvrdili su to prvim mestima u svojim grupama Lige nacija. Ukrajina uvek može da vam napravi gomilu problema. Generalno, reč je o dve selekcije u usponu. Neće biti lako ni sa Litvanijom, ni sa Luksemburgom, napreduju krupnim koracima. Teška je grupa, međutim, Portugalija mora da spremno dočeka početak kvalifikacija“, dodao je iskusni stručnjak.

Selektor Ukrajine, Andrij Ševčenko napravio je velike pomake u igri svog tima u minulom ciklusu, pa sad cilja plasman na EURO, s obzirom da je onaj u Francuskoj pre dva leta propušten.
Znali smo da nema lakih timova na žrebu, što se i potvrdilo. Dobili smo Srbiju, verovatno najjačeg rival iz trećeg šešira. Sa nama je i aktuelni prvak Evrope, međutim, imamo dobar sastav i pokušaćemo da ostvarimo cilj plasmanom na zavrpni turnir“, zaključio je Ševa.

FOTO: Reuters


tagovi

reprezentacija Ukrajinefudbalska reprezentacija SrbijeEuro2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara