Veljko Simić i Nemanja Stojić (©Starsport)
Veljko Simić i Nemanja Stojić (©Starsport)

Simić i Stojić o novom pozivu u reprezentaciju: Velika stvar za samopouzdanje

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.03.23. | 10:15

Dobre igre u Mozzart Bet Superligi, kao i u prijateljskom meču sa SAD, donele vezisti Vojvodine i štoperu TSC-a novi poziv Dragana Stojkovića

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada i Bačke Topole/

žNa širem spisku Dragana Piksija Stojkovića za duele sa Litvanijom i Crnom Gorom na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo našlo se 36 imena, od kojih su šest iz Mozzart Bet Superlige. Formom, ali i nedavnim nastupom za nacionalni tim protiv Sjedinjenih Američkih Država selektora su zadovoljili Veljko Simić i Nemanja Stojić.

Izabrane vesti

Vezista Vojvodine i štoper TSC-a ponovo su dobili pozive od Stojkovića.

“Velika i sjajna stvar je biti na ovom spisku. Svakako je i ogromna satisfakcija za dalji rad. Mnogo znači meni kao individualcu za samopouzdanje, jer je velika čast za svakog igrača kad se nađe na spisku za reprezentaciju. Takođe, ovo je sjajna stvar i za Vojvodinu, jer je veoma važno da klub u svojim redovima ima A reprezentativca, a to Voša definitivno zaslužuje”, istakao je Simić u razgovoru za Mozzart Sport.

Posle učešća na dva uzastopna Mundijala, Orlovi će probati da se protiv Litvanije, Crne Gore, Bugarske i Mađarske domognu Evropskog prvenstva prvi put još od četvrtfinala 2000. godine. Veruje Nemanja Stojić da će uspeti u tome.

"Osećam se stvarno počastvovano što se nalazim na širem spisku selektora Stojkovića, zaista sam se iznenadio kada su mi ljudi iz kluba to saopštili. Stvarno nisam očekivao da se nađem na spisku i sigurno da će mi to značiti u budućnosti da uz još kvalitetniji rad dođem do svojih ciljeva", dodao je 25-godišnji defanzivac.

Veljko Simić je u pobedi nad Sjedinjenim Američkim Državama (2:1) bio strelac drugog gola srpske selekcije.

"Sigurno su ta utakmica i postignuti pogodak, između ostalog, uticali na novi poziv selektora. Pre odlaska u Ameriku proveli smo nekoliko dana zajedno, radili sa selektorom i tada je mogao da nas vidi na delu. Na kraju smo odigrali dobru utakmicu i pobedili, što je sigurno imalo uticaja i da se opet nađem tu, ali verujem svakako da stručni štab svakog pojedinca, potencijalnog reprezentativca, prati konstantno tokom sezone”.

Nekadašnji đak Crvene zvezde kroz mlađe selekcije redovno je pozivan u reprezentaciju. Ponovni poziv Dragana Stojkovića ga je iznenadio, ali ne razmišlja o tome da li će i ostati na spisku igrača za pomenute mečeva sa Livatnijom (24. marta u Beogradu) i Crnom Gorom (27. marta u Podgorici).

“Iskreno, nisam mnogo razmišljao o tome da bi selektor mogao ponovo da me zove. Sezona ide svojim tokom, trening – utakmica, ali kad sam video da sam tu, mnogo sam se obradovao. Videćemo da li ću biti i na užem spisku, ali to nije previše bitno, jer je i ovo svakako znak da sam tu negde, da sam blizu i zbog toga mi je veoma drago. Ne razmišljam o tome u ovom momentu. Drago mi je što sam se našao sad na spisku, a videćemo za ostalo. Sezona traje i moram da se fokusiram na klub, a reprezentacija dolazi kao nagrada za sve to”, konstatovao je Simić.

Nemanja Stojić je rođen u Beogradu, trenirao je u mlađim selekcijama Partizana i Voždovca, da bi zatim postao član Crvene zvezde. Nije dobio šansu u redovima crveno-belih pa je izrastao u igrača preko Grafičara i Zlatibora, da bi se afirmisao u Metalcu, gde je bio i kapiten. U TSC je došao na insistiranje Žarka Lazetića, koji ga je poznavao iz perioda saradnje u Gornjem Milanovcu. Njegov fudbalski put malo podseća na karijeru dugogodišnjeg reprezentativca i sadašnjeg štopera Hetafea, Stefana Mitrovića, jer su obojica sa Metalcem ispadali iz lige, a potom stigli do dresa sa nacionalnim grbom.

Veljko Simić je već neko vreme jedan od najbitnijih igrača u timu Vojvodine. Karijeru je počeo u Crvenoj zvezdi, ali je pre šanse da debituje za prvi tim otišao u Bazel. Kalio se u Domžalama i švajcarskim niželigašima, da bi 2017. prešao u Vintertur, a nekoliko meseci kasnije se vratio u Srbiju i obukao dres Zemuna. Leta 2018. Vladan Milojević ga je vratio u Crvenu zvezdu, gde se zadržao do januara 2021, kada je postao igrač novosadskih Lala.

Pišu: Aleksandar MILOŠEVIĆ i Vanja UZELAC


tagovi

Orlovifudbalska reprezentacija Srbijeveljko simićNemanja StojićDragan Stojković Piksi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara