Erling Haland (@Reuters)
Erling Haland (@Reuters)

Siti bez Halanda i na Palas: Putovaće u Arabiju, ali videćemo da li će igrati

Vreme čitanja: 1min | pet. 15.12.23. | 14:29

Pep Gvardiola o zdravstvenom stanju norveškog golgetera

Propustio je Erling Haland gostovanja u Lutonu i Beogradu, a neće ga biti ni u subotnjem okršaju Mančester Sitija sa Kristal Palasom. Udarac koji je dobio u stopalo tokom meča sa Aston Vilom udaljio je norveškog golgetera sa terena, što se nije osetilo u susretima sa Lutonom (2:1) i Crvenom zvezdom (3:2), ali kako Građanima predstoji Svetsko prvenstvo za klubove, verovatno je Pep Gvardiola nestrpljiv da mu se najbolji strelac vrati u tim.

Najavio je španski strateg da će Haland putovati sa ekipom u Saudijsku Arabiju, međutim, ne i da će sigurno igrati.

Izabrane vesti

"Ne verujem da će igrati protiv Palasa, osim ako me ne iznenadi. Došao je danas u trening centar, čekaju ga pregledi pa ćemo videti kakva je situacija. Imao je terapije, trebalo bi da putuje sa nama u Arabiju, ali videćemo da li će igrati prvu ili drugu utakmicu", izjavio je Gvardiola uveren da će njegov tim 19. decembra u polufinalu uspešno preskočiti meksički Leon ili japansku Uravu.

Dodao je i da neće insistirati na Halandovom povratku u tim ukoliko Norvežanin nije potpuno spreman.

"Nema frakturu, samo nagnječenje. Nekada se igrači brzo oporave, nekada to traje duže. Idemo dan po dan, nedelju po nedelju, pa ćemo videti kako se oseća. Kada više ne bude osećao bol ponovo će zaigrati", rekao je Gvardiola.



tagovi

Mančester SitiErling Haland

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara