Marko Ilić (Foto: sarpsborg08)
Marko Ilić (Foto: sarpsborg08)

Sitijev bivši golman 'poslao' Marka Ilića na pozajmicu u Norvešku

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.03.24. | 17:53

Nekadašnji čuvar mreže Voždovca na novom zadatku

Za Đorđa Petrovića odlazak u MLS ispostavio se kao pun pogodak, ali ne i za njegovog kolegu Marka Ilića. Bivši čuvar mreže Voždovca prošlog februara potpisao je za Kolorado, ali ga je tek nešto više od godinu dana kasnije napustio.

Ilić će u narednom periodu braniti za Sarpsborg 08. Isrpva na pozajmici do 15. jula ove godine, s tim da je prema navodima tamošnjih medija norveški klub zadržao i opciju otkupa po isteku petomesečne saradnje.

Izabrane vesti

"Ovo je prvobitni dogovor, pa ćemo videti šta će biti posle toga. Dovodimo Marka da predvodi našu golmansku grupu. Već imamo dobre golmane, ali mislim da će Marko Ilić moći da donese dodatne kvalitete onome što smo do sada imali. On će upotpuniti ostale", izjavio je sportski direktor Sarpsborga 08 Hampus Anderson.

Srpski čuvar mreže je u Kolorado stigao iz Kortrajka prošle zime na pozajmicu, da bi ga američki klub na leto otkupio za 1.400.000 evra, što je bio jedan od svega četiri ulazna milionska transfera u istoriji Rapidsa.

Atletik piše da su u klubu tada namenili Iliću ulogu startnog golmana za 2024. godinu, ali da je plan promenio dolazak Zeka Stefena iz Mančester Sitija. Timu iz Denvera ukazala se u januaru ove godine prilika da bez obeštećenja angažuju 28-godišnjeg reprezentativca SAD, koju nikako nisu želeli da propuste, pa je Ilić odlučio da promeni sredinu kako bi imao značajniju minutažu. Za Kolorado je upisao 13 nastupa. Momak ponikao u Vojvodini je leta 2021. godine debitovao i za seniorsku reprezentaciju Srbije na prijateljskoj utakmici protiv Jamajke.



tagovi

Marko IlićSarpsborgKolorado RapidsTransferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara