Printscreen
Printscreen

Skandal u Francuskoj: Navijač Bordoa nasrnuo na igrača protivničke ekipe (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.06.23. | 23:12

Sve se dogodilo dok su fudbaleri Rodeza proslavljali vodeći gol

Godinama unazad navijači fudbalskim klubova izazivaju incidente širom Francuske. I nikako da im Fudbalski savez svetskog vicešampiona stane na put. Štaviše, iznova se ponavljaju… Ovog puta nemila scena dogodila se na stadionu Bordoa. Meč poslednjeg kola Lige 2 između istoimenog tima i Rodeza prekinut je pošto je navijač Žirondinaca nokautirao fudbalera protivničke ekipe!

Sve se odigralo sredinom prvog poluvremena kada je gostujući tim poveo. Lukas Buades je doneo Rodezu prednost u 22. minutu i otrčao da proslavi pogodak kada je navijač Bordoa, verovatno besan što će njegova ekipa u poslednjem kolu ostati bez promocije, prišao grupici fudbalera koji su proslavljali gol i odgurnuo strelca. Ovaj je pao na zemlju, sa njim je na zemlji završio još jedan fudbaler gostujuće ekipe, i mada isprva nije izgledalo toliko opasno, Buadesa je sa terena izneo medicinski tim.

Izabrane vesti

Usledio je prekid, koji je trajao dobrih 30-40 minuta, glavni arbitar Nikola Ranvij poslao je igrače u svlačionice, da bi posle duže pauze izašao i rekao da će utakmica trajno biti prekinuta, dodavši da je Buades doživeo potres mozga…

Ostaje da se vidi hoće li i kada utakmica biti nastavljena, ali kako navode francuski mediji, veće su šanse da bodovi budu dodeljeni Rodezu. Donese li Fudbalski savez takvu odluku, Žirondinci će izgubiti mnogo više od tri boda. Izgubiće kartu za povratak u Ligu 1, koju su do prošlog kola imali u rukama. Ipak, Mec je iskoristio njihov poraz od Anesija i zahvaljujući boljoj gol razlici ih preskočio na tabeli.

Mec je i večeras odradio svoj deo posla, savladao je Bastiju pred svojim navijačima i trenutno ima tri boda više i četiri gola bolju gol razliku. Pet ukoliko računamo i gol koji je večeras Bordo primio od Rodeza. Dakle, i da se utakmica nastavi, Žirondincima će biti potrebno čudo kako bi od naredne sezone ponovo igrali Ligu 1.

Tamo će sigurno biti Avr pošto je večeras minimalnim rezultatom savladao Dižon – koji je ovim porazom ispao iz lige - i kao prvi obezbedio promociju u elitni rang francuskog fudbala. Rodezu bi s druge strane tri boda protiv Bordoa donela opstanak, pošto trenutno ima dva boda manje od Anesija i Valensijena, prvih timova iznad crte.


tagovi

BordoLiga 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara