Gustavo Skarpa (©Reuters)
Gustavo Skarpa (©Reuters)

Skarpa tragičar Palmeirasa, hobotnica Alves spustio rampu lideru, Internasional se primakao na -8 (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.10.22. | 02:53

Brazilska Serija A: Verdao s dva igrača više nije dobio gradskog rivala Sao Paulo – 0:0. Četa Abela Fereire promašila penal. Tim iz Porto Alegrea slavio u Riju protiv Botafoga sa 1:0 i uneo neizvesnost pred poslednjih šest kola

Šest kola pre kraja brazilske Serije A sve je i dalje u rukama Palmeirasa. Četa portugalskog stručnjaka Abela Fereire propustila je priliku da zadrži 10 bodova više u odnosu na Internasional. Verdao je na svom terenu odigrao bez golova protiv gradskog rivala Sao Paula u derbiju 32. kola.

Tragičar meča bio je jedan od najboljih igrača lidera, Gustavo Skarpa koji u 65. minutu nije uspeo da realizuje jedanaesterac. Junak meč, golman tima s Morumbija, Felipe Alves, pročitao je njegovu nameru i odbranio mu udarac. Pre toga je VAR odlučio da se dodeli najstroža kazna za domaćina posle igranje rukom jednog od igrača gostujućeg tima.

Izabrane vesti

Sao Paulo je u finišu prvog poluvremena ostao sa desetoricom na terenu posle isključenja Venecuelanca Nauela Farerisija, a u poslednjim trenucica meča pocrveneo je još jedan igrač Trikolora, Lukas Beraldo, ali su gosti odoleli naletima Verdaa.

01.00: (2,05) RB Bragantino (3,30) Santos (3,80)

Palmeiras je imao devet pokušaja u okvir gola, dok su fudbaleri Sao Paula samo jednom pokušali da ugroze reprezentativnog golman Brazila Vevertona (treći izbor Titea, posle Alisona i Edersona).

Palmeiras je pod komandom Fereire dva puta osvajao Kopa Libertadores, u svojim vitrinama je donosio prethodnih sezona i Kup i Superkup Brazila, Superkup Južne Amerike, lokalni šampionat Paulista, pa je ostala još titula u Seriji A za zaokruživanje fantastičnog perioda tima iz Sao Paula.

Kiks lidera iskoristio je Intetnasional koji je pobedio Botafogo u Riju sa 1:0. Prvenac u dresu velikana iz Porto Alegre delo je Argentinca Brajana Romera koji je letos stigao u Inter iz River Plejta, a pre toga je sjajno igrao u Defensi i Hustisiji.

Fluminense je prekinuo crnu seriju od tri poraza, slavivši u gostima protiv Avaija sa 3:0. Jedan od golova delo je Argentinca Hermana Kana, koji je sa 18 golova prvi strelac šampionata Brazila.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

---------------

BRAZIL 1 - 32. KOLO

Nedelja

Amerika Mineiro – Fortaleza 1:2 (0:1)

/Velington Paulista 90+1 – Tijago Galjardo 34, 83/

Flamengo – Atletiko Mineiro 1:0 (1:0)

/Everton 38/

Seara – Kujaba 1:1 (0:0)

/Žo 90+2 – Dejverson 82/

Palmeiras – Sao Paulo 0:0

Botafogo – Internasional 0:1 (0:0)

/Brajan Romero 67/

Žuventud – Atletiko GO 1:1 (0:0)

/Oskar Ruzi 76 – Velington Rato 51/

Atletiko PR – Koritiba 1:0 (0:0)

/Aleks Santana 89/

Avai – Fluminense 0:3 (0:2)

/Kano 25, David Braz 41, Martineli 63/

Odloženo:

Gojas – Korintijans

Utorak

01.00: (2,05) RB Bragantino (3,30) Santos (3,80)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

BrazilBrazil 1PalmeirasSao PauloBrazilska Serija AInternasional

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara