Slaven Bilić
Slaven Bilić

Slaven Bilić u Pekingu

Vreme čitanja: 1min | sre. 06.01.21. | 08:33

Posle rastanka sa Vest Bromvičem…

Tri nedelje posle smene u Vest Bromvič Albion Slaven Bilić na novom radnom zadatku. Sada na Dalekom istoku. Nekadašnji selektor Hrvatske preuzeo je brigu o Peking Guoanu, jednom od najbogatijih klubova Kine.

Ugovor je potpisao do 2022. godine, a Bilić je na klupi zamenio Francuza Bruna Ženesija, koji nije uspeo da ostvari cilj, odnosno osvoji titulu šampiona. Guangdžou Evergrande Fabija Kanavara konačno je sklonjen sa trona, ali to je uradio Đengsu Suning, ne Peking.

Izabrane vesti

Sad je na Biliću da pokuša da izdigne prestonički klub na sam vrh. U tom cilju imaće i pomoć Sedrika Bakambua, bivšeg napadača Viljareala, pa dvojice Brazilaca Fernanda i Renata Augusta, Španca Džonatana Vijeru

Podsetimo, otkaz u Vest Bromu Bilić je dobio nakon što je posle promocije u Premijer ligu klub sa Hotornsa ostavio na začelju elitnog ranga takmičenja u engleskom fudbalu.

Nova sezona u Kini počeće tek na proleće, verovatno u “mehuru” iz koga igrači neće moći da izlaze zbog straha od pandemije korona virusa.

Podsetimo, pre samo tri dana još jedan hrvatski trener, Ivan Leko, pronašao je posao u Kini, ali u Šangaj SIPG-u. I njegov zastupnik, kao i Bilićev u ovom poslu, bio je Branko Radovanović ispred agencije UKB specijalizovane za kinesko tržište.


tagovi

Kina 1KinaSlaven BilićPeking Guan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara