Slavila Lokomotiva, orilo se 'Dinamo, Dinamo' - Rijeka s minus jedan čeka derbi za titulu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.04.24. | 21:32

Veliki kiks ekipe Željka Sopića pred obračun sa Modrima na Rujevici - 1:3

Ako je neko zadužen za saplitanje klubova iz vrha tabele hrvatskog fudbala, onda je to Lokomotiva iz Zagreba. Kaznena ekspedicija iz Kranjčevićeve ulice do večeras nije uzela meru samo Rijeci, ali je i to promenjeno. Sastav Silvija Čabraje savladao je ekipu Željka Sopića na svom terenu i tako omogućio Dinamu da na Rujevicu naredne nedelje dođe kao lider, sa bodom prednosti u odnosu na domaćina - 3:1 (2:0).

Popularni Lokosi večeras su imali veliku podršku i od navijača Modrih, pošto je tokom utakmice u više navrata sa centralne tribine grmelo: 'Dinamo, Dinamo'.

Izabrane vesti

Gostima su presudila dva loše branjena prekida u finišu prvog poluvremena, kada su Lokosi u razmaku od svega šest minuta dva puta tresli mrežu nemoćnog Nediljka Labrovića. Prvo se kod skraćenog kornera u 37. minutu najbolje pre golom gostiju snašao Robert Mudražija, dok je u 43. minutu na odbijenu loptu posle kornera natrčao Marin Sotiček i duplirao prednost Zagrepčana.

Koliko je bio nezadovoljan igrom svog tima, Sopić je pokazao još na poluvremenu, kada je napravio tri izmene i umesto Selahija, Marića i Radeljića na teren poslao Pašalića, Obregona i Mitrovića, a poslednja dvojica su bili direktni akteri situacije iz 67. minuta u kojoj se tresla mreža Nikole Čavline. Domaćoj odbrani je komplikacije napravila lopta nabačena iz auta, Matej Mitrović je prebacio loptu glavom, snažni Horhe Obregon se dobro zagradio i iz okreta vratio goste u život.

Rijeka je nakon troga krenula po izjednačenje, potpuno se otvorila, ali je njenim igračima pala koncentracija, što je kaznio Sotiček i svojim drugim golom u šestom minutu nadoknade postavio konačan rezultat utakmice.

Ovo je bio ukupno peti međusobni meč dve ekipe. Rijeka je dva puta slavila u prvenstvu i jednom u polufinalu kupa, dok je u novembru poršle godine, u prvenstvenom okršaju u Kranjčevićevoj, bilo 1:1. Prvi poraz u sezoni od ovog rivala stigao je u najgorem mogućem trenutku za sastav Željka Sopića.

Kada su u pitanju mečevi sa Dinamom, Lokosi imaju skor od jedne pobede, dva poraza i jednog remija. Slavili su 23. januara sa 3:0 na Maksimiru, uz het-trik Dujea Čopa, dok je 10. februara bilo 2:2 u Kranjčevićevoj. Dinamo je slavio u prvom meču na Maksimiru u sezoni, kao i u Kranjčevićevoj pre sedam dana, pogotkom Sandra Kulenovića u 60. minutu.

Mnogo boljim skorom nije mogao da se pohvali ni Hajduk, koji je pre mesec dana na Poljudu poražen sa 1:2. Pre toga je u Zagrebu bilo 1:1, dok je u septembru Hajduk slavio kao domaćin sa 1:0. Dve ekipe će se sastati i u poslednjem kolu u Zagrebu.

LOKOMOTIVA PROTIV RIJEKE

20. avgust: Rijeka - Lokomotiva 2:1

3. novembar: Lokomotiva - Rijeka 1:1

17. februar: Rijeka - Lokomotiva 4:0

3. april, polufinale kupa: Lokomotiva - Rijeka 0:1

28. april: Lokomotiva - Rijeka 3:1

LOKOMOTIVA PROTIV HAJDUKA

23. septembar: Hajduk - Lokomotiva 1:0

8. decembar: Lokomotiva - Hajduk 1:1

16. mart: Hajduk - Lokomotiva 1:2

LOKOMOTIVA PROTIV DINAMA

29. oktobar: Dinamo - Lokomotiva 2:1

23. januar: Dinamo - Lokomotiva 0:3

10. februar: Lokomitiva - Dinamo 2:2

21. april: Lokomotiva - Dinamo 0:1



tagovi

RijekaLokomotiva ZagrebDinamo ZagrebHajduk Split

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara